>Gunnebo slott

>I somras åkte vi ner till Göteborg . Det var varmt (30 grader i skuggan) och soligt men trots värmen åkte vi till Gunnebo slott. Man kan ju inte sitta inne på semestern. 😉

Det första man möts av är ett vackert vitt staket som är prytt med dessa föremål. Jag var såld på en gång. Det är så vackert.

Trädgården på framsidan.
Trädgården på baksidan.


Här är caféet som givetvis stängde när vi kom. Vad vi behövde i värmen var egentligen bara vatten och det fanns att köpa i en liten butik på området.

Tyvärr var slottet stängt när vi var där, hade gärna tittat inne också. Dessutom var det dags för bröllop för medan vi strosade där började det komma finklädda bröllopsgäster. Men jag är nöjd med att ha fått se det utvändigt. Trädgården och miljön är väldigt vacker och rofylld.
Så nu har jag skänkt er lite sommarkänsla. Här hos oss är det grått och två minusgrader. Hoppas att ni har det bättre.
Ha en fin lördag alla!

>Temavecka – svartvitt

>Temat svartvitt fortsätter hos Tankebubblor. Vårt internet har varit trasigt så jag lägger in för två dagar på en gång.
Igår var temat ”Prylar”.

Det här är ett konstverk som finns i Umeå hamn. Fullt med prylar är det i ställningen, bl a små klockor.

Här är en pryl jag inte kan vara utan. Vad vore jag utan musik?

Temat för idag är ”Människor”. Här är det gott om människor.

I början av juli åkte jag och min man till Göteborg för att se ”The Boss” – Bruce Springsteen. Nya Ullevi var fullsatt båda dagarna och stämningen var fantastisk. Vi hade turen att få biljetter till lördag som var konsert två, vilket sedan visade sig vara den allra bästa konserten enligt de som såg båda föreställningarna. Kvällen var rent ut sagt magisk. Har aldrig varit med om dess like och trots att vi hade ståplats på innerplan fick man ”ståpäls” när man insåg att inte en enda av de på sittplats satt. Alla stod upp, klappade, stampade och sjöng med, 60.000 människor fick hela Ullevi att gunga!! Magiskt….

En vecka senare var vi på hemmaplan och tittade på Robert Wells och Rhapsody in rock. En bra konsert rätt igenom men på nåt sätt kändes det som att vi skulle ha sett den innan Bruce. Allt annat förbleknar i jämförelse. 🙂
I morgon är temat ”Människor”. Hoppas att internet funkar då. 😉
Ha det gott därute.

>Fågelbiten

>

I mitten på Juni tog vi lite gammalt bröd med oss för att mata fåglarna vid en damm här i Umeå. Ja, jag vet, det är lite varningsflagg som börjar hissas här. Det hör visst den äldre generationen till att mata fåglar i parken men vi börjar inskolningen till pensionärslivet redan nu. När man kliver ur bilen och börjar gå mot fåglarna så kommer dom vaggandes emot oss. De vet att när människor kommer då kommer också godsaker. Jag måste erkänna att jag kan tycka det är lite läskigt att sitta på huk och försöka fota när man har båda ankor, änder och gäss som är alldeles inpå en. Men det blev en hel del foton i alla fall. Ett är på maken när han blir biten i fingret, ja käre make, så går det när man inte är tillräckligt snabb. 😉 Det sista fotot är på ett gäng irriterade fåglar som knyter upp (!) skosnörena på Freds skor när de inser att käket är slut. Det var alltså dags att packa ihop och dra därifrån innan de började gå loss på mig också.
Ha det bra därute!