Örnarna landade

Klockan sex igår kväll satte vi oss i bilen för att åka ner till Sundsvall. Den här gången var målet inte IKEA, målet var Norrportens arena där legenderna Eagles skulle spela. Förväntansfulla lämnade vi ett Umeå i strålande sol men ju närmre Sundsvall vi kom desto mer hotfull såg himlen ut och strax föll de första regndropparna. Sen gick inte allt riktigt som det var tänkt. När vi klev ur bilen upptäckte vi att konserten redan börjat (en kvart tidigare än vad som angetts) så det var bara att stressa på sig regnstället och skynda till närmsta insläpp. Där fick jag veta att det var kameraförbud så det var bara att knata iväg till bilen igen och lämna kameran. Suck!!! När vi kom in tyckte vi att vi fått lysande platser, gott om utrymme och nära scenen, men vi insåg ganska snart att han som tagit emot våra biljetter inte alls kollat vart vi skulle vara, så efter ca 45 minuter kom en vakt och hänvisade oss till platser bakom kravallstaketet. Man kan säga att det var inte mycket svängrum där, vi stod som packade sillar. MEN – konserten var fantastisk.

Glenn Frey och de andra i gänget har precis som alla vi andra blivit äldre, det är grånade herrar som står på scen, men rösterna är fortfarande lika bra. Deras stämsång är som alltid ren njutning och de är mycket bättre live än vad jag hade kunnat föreställa mig. Jag är så otroligt glad att jag äntligen fick chansen att se dom. Eftersom kameran fick lämnas i bilen så fick maken stå för fotandet med sin mobil,  därav kvalitén.

Halv 12 på natten var det över och det var dags att lämna det gråtunga Sundsvall och styra kosan hemåt. Sundsvall må ha bjudit på dåligt väder men det blev en varm och fin kväll ändå med en konsert jag kommer att bära med mig i minnet.

Under den tre timmar långa resan hem kunde vi skönja ljuset långt fram. Kunde det möjligen fortfarande vara vackert väder i Umeå? Men självklart var det så. Knappt ett moln på himlen och solen som nyss gått ner var på väg upp igen.

Så vad gör man när man kommer hem halv tre på natten, har åkt 52 mil och inte fått använda kameran en enda gång? Jo, man tar sin gode vän Canon med sig ut och gläds åt ljuset i den norrländska sommarnatten.

Tokig? Inte det minsta. 😉

Vill ni läsa recensionen från konserten så finns den här.

Retro (80 av 365)

Jag och dottern brukar emellanåt ta en sväng in på Myrorna och Kupan, det är ju så populärt med vintage nuförtiden. Medan dottern botaniserar bland skor och väskor kollar jag in böcker. Jag är inte så sugen på att köpa begagnade kläder nämligen.  Men så råkade jag springa på den här damen. Med riktigt rött läppstift och långa svepande ögonfransar fångade hon mitt intresse. Jag hade ingen kamera med mig så jag halade upp mobiltelefonen och det funkade alldeles utmärkt. Det blev inget bokköp, jag fortsatte fotandet istället.  🙂

Tema nr 236.

365 foto.

Kontraster

Igår kväll såg det ut så här, grannens bil var helt översnöad. Det har sett likadant ut idag, snön fortsätter lägga sitt tjocka täcke över vårt område.  Det är lätt och luftig snö, så det är ju inte så tungt att få bort men visst börjar man tycka att det räcker nu.

Men…..så i morse hämtade jag dottern på flyget och möttes av den största kontrast man kan se för tillfället.

Där kom nämligen två ungdomar i flipflops, kjol och shorts. Brunbrända och fina kom de hem efter några månader i Australien, men jag kan tänka mig att de frös om tårna när de kom ut till snön och den 13-gradiga kylan.  (Tack och lov hade min dotter betydligt mer kläder på sig, trots att hon kom från Teneriffa. )

Bilderna är tagna med mobilen så kvalitén är inte nåt att skryta med.

>Tisdagstema – hjälpmedel

>Idag har vi varit duktiga och rensat ut lite gamla garderober, skrivbord m.m. och kört till återvinningscentralen.
Utan en släpvagn hade det blivit betydligt jobbigare att frakta bort allt.
Så den får bli dagens tema – hjälpmedel.


(Bilden togs med mobilen så kvalitén är inte den bästa.)
Hur andra tolkar temat ser du här.
Ha det gott därute.