Färgstarkt

Under lördagen har det dansats så svetten lackat i Umeå. Det har nämligen varit dansfestival. För första gången tog jag och maken oss iväg för att titta på alla dessa fantastiska dansare som visade upp sig och sina danser. Det har dansats bugg, tango, lindyhop, gammeldans och mycket mycket mer.

Första bilden visar en kvinna som dansar indisk folkdans. Graciöst och vackert, de dansar verkligen med hela kroppen ända ut i fingertopparna och runt fötterna rasslar massor av små bjällror.

Sen var det dags för samba och först kom alla musikanter ut, med visselpipa, trummor och en massa andra slaginstrument. Sen kom de sambadansande kvinnorna. Först kom unga, vackra, smala med så små kläder att man kunde trott att de var nakna. Sen kom två äldre lite mer påklädda kvinnor och dansade av hjärtats lust. I mina ögon var de här kvinnorna de vackraste, färgstarka med plymer på huvudet och starka i sig själva, som njöt av varje steg de tog och älskade att stå på scen.

Sista inslaget vi såg var Jamo Jamo Young som dansade afrikansk dans. Till takterna av afrikanska trummor dansade de med en enorm glädje och passion, helt fantastiska ungdomar. Det såg faktiskt så roligt ut att jag kan tänka mig att det var nog många som testade dansen i den workshop som fanns i huset. Om jag testade? ……hahaha….den här kroppen tackade nej.   😉

Nåväl, det var en trevlig stund. Under den en och en halv timme vi var där fick vi en färgstark och intensiv underhållning, sen var det bara till att skynda hem för maken skulle se hockey. 

Fototriss har idag en tävling där man kan vinna en fotohandbok från Dext.