Vårtecken

Nog vore det mysigt om jag kunde ta med kameran ut, dra iväg till närmsta lilla backe där sipporna blommar och där få lägga mig ner och bara låta ljudet ”klick”, ”klick”, ”klick” höras.

Men nu är det så att de där sipporna ligger fortfarande och vilar under rätt mycket snö så jag får vackert vänta. Men längtan är stor, oj så stor.

Måndagstema – Vårtecken

Med maten i fokus

Igår kväll testade vi tillsammans med goda vänner en pastarestaurang här i stan. Ska jag vara riktigt ärlig så visste jag inte ens om att vi hade en sån i stan, inte förrän igår alltså.

Jag är dessvärre ingen större pastafantast, men igår fick jag krypa till korset. Vi började med vitlöksbröd som var sagolikt gott och sen kom en fantastiskt god och krämig Pasta al pollo in till bordet. Åh, vad vi njöt, det här var mycket bättre än vad vi hade förväntat oss.

När vi var klara med maten skulle det beställas in kaffe, efterrätt hade vi bestämt att vi skulle klara oss utan då magarna kändes tämligen fulla . Men helt plötsligt kommer servitören med en tekanna och fyra vackra glas. I kannan fanns marockanskt te som de ville bjuda på. Det var varmt och väldigt sött, sötat med honung. Jag älskar te, men det här kan jag säga var inte riktigt min kopp te. Det var alldeles för sött för min smak då jag aldrig sötar mitt te, men det var en fin gest från restaurangens sida. Efter det kom så kaffet och till det en liten mintkaka i foliepapper. Mums.

Där trodde vi att vi var klara men se det var vi inte. För nu kom två servitörer med efterrätten! Huset bjöd på tre olika desserter, den ena godare än den andra och vi som redan var mätta tvekade inte en sekund på att äta upp det som serverades. Ja, jisses vilken upplevelse det där restaurangbesöket blev. Efterrätten nedan är biscotti i chokladsås.

Våra vänner funderade på om det kanske var mitt fotande av maten som gjorde att det serverades lite extra vid vårt bord. Kan vi ha varit matkritiker på hemligt besök kanske? Haha, jag tror inte det men en rolig kväll blev det och maten – ja den var helt klart i fokus och restaurangen Pasta kommer vi att besöka igen.

Fototriss – tema: I fokus