I ödehusets gömmor

Igår packade jag och kompisen fotoväskorna och drog iväg ut för att fota fåglar. Fåglar blev det men det blev även ett litet stopp vid ödehuset som vi besökte för två år sedan. Vandalerna har haft party där men lite hittade vi att fota som fortfarande var intakt.

På golvet i hallen låg en gammal tidning från vad jag tror är slutet av 70-talet. Priserna skvallrar om att det är längesen.

I ett fönster stod den gamla flaskan som saknar etikett men längst ner står Aktiebolaget inpräglat. Jag undrar vilket bolag, Vin & Sprit kanske?

Inne i en liten skrubb var väggarna tapetserade med gamla tidningar, dessvärre var de upp och ner så de var svårlästa men när jag förstorat bilderna i datorn har jag kunnat tyda datum till 20 juni 1942. De är alltså 70 år och till viss del fortfarande läsbara.

Ödehus fortsätter fascinera mig och jag vill hitta fler. Alla bär en historia och fantasin kickar igång så fort man sätter sin fot därinne. Till just det här ödehuset finns en ladugård så jag antar att de var jordbrukare.  I byggnaden som vi tror var en bagarstuga finns mängder med störar och jag antar att de var till hässjorna när höet skulle bärgas. Ja ni hör ju själva, fantasin kommer igång.  🙂

Fototriss – Text i bild

 

Tattoo-time

Ni kan ta det lugnt, det är inte jag som tatuerat mig, det är inte alls min grej. Däremot fick jag förmånen att följa med makens dotter när hon skulle göra en tatuering på foten. Körsbärsblommor skulle det bli och nu får ni förbereda er på en bildbomb.

Till att börja med måttas det var och hur tatueringen ska sitta.

Därefter fixas de linjer som tatueringen ska följa och det görs även små tuschavtryck för att visa hur blommans detaljer ska vara.

Sen är det dags att välja färg.

Nu startar finliret, att få alla linjer snygga.

I pyttesmå burkar finns färgen som nålen doppas i.

I fönstret står färgflaskorna på rad.

Den rosa färgen fylls i blommans blad.

Alldeles strax klart, det gula i mitten ska fyllas i och all överskottsfärg ska torkas bort.

Som den mästerfotograf man är blev det ingen sistabild där resultatet syns. Den glömde jag helt bort att ta. Det kan bero på att minnet sviktar men det kan också bero på att på britsen bredvid låg en naken kille och fick både rumpa och rygg tatuerad. Jag säger inte att det var därför jag glömde….men det KAN ha varit så.  😉

På väg

Det sägs att värme är på väg och att den ska komma till nästa helg. Får se hur det blir med det för hittills har våren lyst med sin frånvaro, det ligger fortfarande snö på marken och det är bara solen som värmer när den nån enstaka gång visar sig.

Så jag fortsätter rensningen av bilder på min externa hårddisk och hittar lite nu och då bilder som inte visats på bloggen tidigare.

Som den här bilden där humlan hänger lite i luften och hovrar ovanför vitklövern. Den är på väg mot den lilla blomman för att få suga i sig det söta och goda.

Nu får gärna våren komma för jag vill fortsätta utforska världen genom macroobjektivet.

Måndagstema – På väg