Kultur

#160

Här i stan byggs det ju för fullt, inte bara bostäder utan även ett gigantiskt kulturhus, även kallat Kulturväven. Umeå är ju Kulturhuvudstad 2014 och det pågår ständigt olika kulturella nöjen. Det gigantiska kulturhuset står inte klart förrän i november, då det bara är nån dryg månad kvar av kulturhuvudstadsåret. Lite märkligt kan jag tycka men det är min tanke. Vad sen det där huset kommer att ha att erbjuda återstår att se. Vi får hoppas att alla miljoner som har pumpats in där kommer att ge nåt tillbaka.

Det som gör mig glad är att just den här helgen inleds Kulturfestivalen, en festival som inte har nåt alls att göra med Kulturväven. Istället är det entusiaster som i de gamla lokstallarna jobbat stenhårt för att dra igång nåt som inte kostar miljoner och som ska gynna folk i alla åldrar. Allt arbete är idéellt och vem som helst har kunnat komma och dra sitt strå till stacken. På torsdagen drar det igång och jag hoppas verkligen att eldsjälarna bakom allt kommer att känna sig nöjda.

På bilden här ovan står några av dom uppe på taket till lokstallarna, förmodligen skulle det fotas för evenemanget.

HÄR kan ni läsa mer om festivalen.

Torsdagstema

8 thoughts on “Kultur

  1. Kul bild! Härligt med såna initiativtagare…då blir oftast festivaler och annat tokbra! Och ja, jag håller med dig att det är konstigt att det stora nya är färdigt när ert år är slut i princip! Märkligt planerat! 🙂
    Ha det så roligt på kulturfestivalen och fotografera mycket (onödigt uppmaning men ändå! 😉 )

  2. Suverän bild! Hoppas att dessa entusiaster inte ramlar ned från taket;-)
    Personligen gillar jag sådana initiativ betydligt bättre än påkostade miljonbyggen. Hoppas du visar bilder!

  3. Kul bild! Det var ju bra att det BLEV ett kulturhus i alla fall. Även om det kom i slutet av året, men det finns ju kvar. Här i stan är det ett evigt ”tjafsande” om ett visst område i stan där ”kulturen” har haft en fristad, men där stan vill ändra…….vi får väl se var det slutar. /Anette

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *