Maten är på bordet

Igår kom matbordet upp och idag har vi en hel del gäster. Talgoxar och domherrar plockar åt sig godsaker och flyger sen upp till trädet för att äta sig mätta.

Sista bilden är fokuserad på trädet som fortfarande har sina bär kvar. Bär som brukar vara populära för Sidensvansar. Jag hoppas verkligen att de kommer för att bunkra upp för vintern för de är otroligt vackra att titta på.

Så här ser det ut hos mig idag.

Hos Fototriss kan ni se hur det ser ut hos andra.

21 thoughts on “Maten är på bordet

 1. Ja just det! Det kanske är dags att ta fram matbordet nu, tack för påminnelsen!
  Domherrar är inte ofta jag ser här och inte sidensvansar heller. Tror faktisk jag bara sett dom en gång där vi bor nu… på snart 7 år.
  Den första bilden gillar jag mest, så fin!
  Ha en fin kväll!
  Kram

 2. Snygga, mycket snygga foton, och så är du snäll som matar fåglarna. Och dom äter vill jag lova, här hos oss fylls det på varje dag.

  Ha en finfin vecka.

 3. Men så härliga bilder och jag får säga att det var väldigt roligt att få se att du hade rönnbär för här är det väldigt dåligt med dom i år

 4. Ge och ta, de får mat, du får fota 🙂 Min favorit är första bilden, jag gillar kompositionen med det suddiga buskaget i bakgrunden, en blandning av skarpa och suddiga bär med fina färger, och fågeln som sitter åt ”rätt” håll.

 5. Håller med om sidensvansarna. Hos oss brukar dom dyka upp varje höst i stora flockar och rensa alla
  rönnar på bär.
  Men alla fåglar är vackra precis som du visar med dina bilder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *