Skruvat

Fototrissen är tillbaka och det med besked. Första temat är skruvat och det kan man ju tolka på många sätt. För min del blir det besöket på Bruksgodset som ligger en liten bit norr om Örnsköldsvik. Där finns en keramikverkstad/butik och café.

Man hittar så många fina saker på ett sånt ställe och man står snart där och säger, -en sån vill jag ha och en sån och en sån…..Ja, sen slutar det som vanligt med att man går och tar en fika istället.

Men – nu till det skruvade. Det är inte bara det vackra jag faller för – jag gillar den lite skruvade konsten också.

Här är tre exempel.

De här händerna tyckte jag först var lite läskiga där de stack ut från väggen, men de blir bara bättre och bättre ju mer jag ser dom.

En skruvad vattenkanna. Tror trädgårdsmästaren gått i strejk.

Till sist det mest skruvade konstverket som frun i huset hade döpt till ”Håll dig undan, för faan!”

Jag kan förstå varför.  🙂

Fototriss har den här veckan även en tävling där man kan vinna en bok från Dext.

33 thoughts on “Skruvat

 1. Gillar den skruvade vattenkannan mycket. Riktigt läcker! 🙂
  Det är väl inte så skruvat? Jag kan också gilla konstverk som sticker ut, är udda. Allt behöver verkligen inte vara vackert.

 2. Händerna är litet läskiga, men samtidigt fascinerande….tredje konstverket ser ut precis som man kan känna sig ibland – taggig och på djäkligt dåligt humör…..
  😉

 3. Vilka underbara bilder du har på det tema idag 🙂
  Den första bilden .. jag satt och smålog när jag såg den .. och den sista . ja . det var jätte bra bilder som gav en lite att funderar över 😉
  kram/Mimmi

 4. Håller nog med, händerna måste man liksom vänja sej vid…å vattenkannan är bara för läcker!! Den sista bilden trodde jag först var en igelkott som ätit lite för mycket…Jag beundrar konstnärer, hur sjutton får dom liksom till det…varifrån kommer idéerna…?? Det är väl det som är skillnad mellan oss vanligt folk och dom kan jag tro…
  Ha´det så gott!!
  Kram

 5. Härligt skruvade bilder….
  Jag älskar att kolla på sådana butiker men det blir mest titta. Får nästan alltid beslutsångest över vad jag ska köpa. Dom där händerna hade jag haft svårt att motstå.

 6. Vad många fantastiska platser det finns, som man inte har en aning om. Och det är som du säger, man tittar mest, fast ”vill ha” känslan infinner sig.

  Man gynnar ändå butiken genom att ta en fika 🙂

  Ha en härlig start på veckan. // Kram Lissen

 7. Grattis till vinsten Kerstin! Suveräna bilder och en bra tolkning.
  Precis som du älskar jag sån här konst och händerna med tråden skulle jag gärna vilja ha här hemma. Sånt där höll jag ju jämt på med som barn 🙂
  Må så gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *