Färgglada figurer

Fargglatt-1 Fargglatt-2 Fargglatt-3

De här sköningarna fick jag se igår. Vi var på Forslunda naturbruksgymnasiums julmarknad och förutom att kolla in marknaden gick vi in i smådjurshuset och kikade in hos de allra flesta, dock valde jag med flit att inte gå in till ormarna. Men fåglar gillar jag och smågrodor med så det var till att stå och trängas med allt folk för att ha en chans att se nåt och dessutom ha en möjlighet att fota. Men visst är dom fina? Så färgstarka och vackra, blicken dras verkligen till dom. Undrar dock varför fåglarna i sista bilden valde att klänga sig fast på burväggen istället för t ex en pinne. Kan ju inte vara lätt att sitta så där nån längre stund.

Det är inte lätt att fota genom ett akvarieglas eller genom nät så bilderna blev inte helt okej men de duger. Kanske duger de så mycket att det är värt att delta i tävlingen i veckans Fototriss. I tävlingen kan man vinna ett presentkort på 3000 kr från Ving

32 thoughts on “Färgglada figurer

 1. Det ser lite roligt ut med fåglarna på sista bilden men de två översta bilderna är underbara! Speciellt grodorna som blir min favorit! Det är så fint med de färgstarka krypen!

  Ha en skön söndag!

 2. Fina färglada bilder. Strunt i akvarieglaset, det är ju en del av bilden och verkligheten. Förstår att du struntade i ormarna. Både grodorna och fåglarna är ju ljuvliga!

  Ha en riktigt god jul!

 3. Jag tycker dina bilder är fantastiska med tanke på det du berättar …att du fotograferat genom glas och nät! Andra bilden är en otrolig skärpa på fågeln.
  Jag uppfattar det som att fåglarna har stora burar – typ rum – att flyga i så de har det säkert jättebra. De får nog ett utmärkt skötsel där av alla eleverna.

 4. Åhh, vilken härlig triss, jag älskar djur, både grodor och fåglar hör till favoriterna! Om jag kunde skulle jag ha massor av djur, även gärna fåglar, fast jag tror inte det funkar så bra tillsammans med mina katter…

 5. Du lyckades alldeles utmärkt med dina färgstarka fåglar och grodorna, som faktiskt är mina favon. De är fräcka och har rätt färgnuans;-)
  Du tajmade ditt besök väl – med trissen i åtanke såklart;-)

 6. Bli lite avundsjuk på alla dina besökta julmarknader,
  vi har inte varit på en enda …ännu i år, och det är ju inte så långt kvar till jul,
  så vi lär nog inte hinna med en enda marknad.
  Fåglarna du fotade är väl undulater…kanske,
  dom var kanske rädd allt folk som stod å tittade så därför klängde dom fast
  i förtvivlan på gallret…
  Grodorna var läckra och lite ovanliga i sin färg.
  Vi ses i finalen dådå…hihihi

  Tjingelingen från Rantamor i samhället…

 7. Riktiga färgklickar. Är inte överförtjust i grodor, men pippifåglarna är fina, speciellt undulaten, har haft sådana själv 🙂 Ha det gott!

 8. Ja, varför slösa tid på ormar när man kan fota dessa färgstarka djur 😉 De små grodorna är ju helt underbara, så små !! .. och mittenbilden är ljuvligt färgrann och vacker. Sen är sista bilden inte bara färggrann utan även väldigt intressant. Man kan ju inte låta bli att undra varför de inte valde pinnen. Ser varken glas eller nät och dina bilder inte bara duger….

 9. Fina och färgstarka bilder. Jag vet inte vad det är för grodor på dina bilder, men jättegiftiga sydamerikanska varianter brukar ha fantastiska färger för att varna eventuella fiender.

 10. Grattis Kerstin – du har kommit till final med din fototriss! Därmed har du redan vunnit en fotobok från Dext och har även chans att vinna presentkortet från Ving. Omröstningen har precis börjat och pågår fram till söndag kväll.

  I omröstningsinlägget hittar du en länk till Dexts bokserie Bättre bilder. Du får välja en valfri bok ur den serien, så skicka mig ett mail med din adress och vilken bok du väljer, så ber jag Dext skicka den till dig.

  Lycka till och god jul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *