Lördag kväll

Så-här-ser-det-ut-6-7-14-2

Igår kväll blev vi bjudna på middag hos min bror i stugan ute vid havet. Efter middagen och en lång stunds pratande tog vi en promenad ut på en udde bara för att få röra på oss. Det var en enda lång njutning av blommor, hav, lågt stående sol och den salta doften från havet. Syrenerna som blommade över för längesen i de södra delarna blommar fortfarande…så ljuvligt med den doften.

Så-här-ser-det-ut-6-7-14-3

Måsars skrik ledde oss längst ut och där tror jag att Sveriges halva fiskmåsbestånd hade startat camping. Jisses så mycket fåglar och där stod jag med helt fel objektiv. Nog är det väl förbaskat att man alltid har fel objektiv med sig. Ett fast 20 mm är inte mycket att komma med när man vill få fåglarna på bild kan jag meddela. Så allt ”skräp” ni ser i luften är inte smuts på linsen, det är fåglarna. Och den vita pricken till höger är maken som gick längre ut än vi andra. De två översta bilderna togs vid 9-tiden på kvällen. Efter promenaden satte vi oss på altanen igen för ännu mer pratande. Man är ju svensk och det är ju sommar så då spelar det ingen roll att det är 11 grader varmt ute, man SKA sitta ute när det är sommar, eller hur? Himla tur det finns filtar, säger jag bara. 😉

Så-här-ser-det-ut-6-7-14-1

VId midnatt åkte vi hem och fick njuta av den lågt stående solen och stråken av dimma över ängarna. Så vackert vi har det och vilken ynnest det är att bo här uppe så vi kan njuta av de ljusa sommarnätterna.

Fototriss – Så här ser det ut där jag är

 

 

Kniiip

Robust

Vi har begåvats med många konstverk och installationer i den här stan. Den här gigantiska, robusta klädnypan som med ett enda grepp har dragit ihop en himla stor bit av gräsmattan är ett av dom. Nio meter hög är den och vållade en hel del debatt när den köptes in, den var precis som ni förstår väldigt dyr. 1.3 miljoner kronor har pungats ut för att vi ska få njuta av den och jag kan berätta att nån större njutning är det inte. Kul grej men 1.3 miljoner?

Tisdagstema

Höghjuling

14-03-07

Visst är den läcker? En höghjuling som är lika gammal som jag känner mig. Nån eker är borta och repet som sitter på hjulen är lite nött på sina ställen men i övrigt ser den fräsch ut. Om man nu skulle vilja ta sig en cykeltur….hur i hela friden kommer man upp?

Man kan läsa om den att den rullade på gatorna i Umeå för drygt 100 år sedan och att den tillverkades i järn. Eftersom framhjulet var så stort behövdes inte mycket arbete för att få den att rulla och snittiden var 26 km/h. Inte illa, eller hur? Men fortfarande….hur kom dom upp?

Fredagstema

100 migratory

14-02-28

Visst är dom vackra? 100 kärl utplacerade i en utställning på muséet. 100 kärl som varit på en resa runtom i världen. 99 kom tillbaka i samma skick, 1 var trasig.

Initiativtagaren till projektet, konstnären Monica L Edmondson, anser att vi alla har en skyldighet att agera för att förhindra allt från små konflikter i närmiljön till stora katastrofer och massmord. Konstprojektet är hennes bidrag till debatten för en bättre värld där det okända inte möts av rädsla och hat utan av nyfikenhet och vilja att förstå det annorlunda.

Du kan läsa mer om utställningen HÄR.

Fredagtema