Sjukhusmuséet

#200

Gamla fina byggnader här i stan rivs hejvilt i jakten på att bli en större stad, bygga nytt och snyggt (?) och plocka politiska poäng. Nu är ännu ett hus, eller rättare sagt flera byggnader, inne på sjukhusområdet i farozonen. Beslut om rivning har redan tagits men överklaganden pågår. Husen har en historia och är fullt fungerande men vad hjälper det när topparna ska styra och ställa? Där ska byggas ett nytt hus för psykiatrin, sägs det. De som stretar emot säger att det finns plats på sidan om. Medan slaget om marken pågår tog jag en titt inne i en av de hotade byggnaderna. Där finns nämligen ett sjukhusmuseum. Ett eldorado för en som gillar att se gamla grejer från förr. Hur sjukvården gick till, hur tandläkarutrustningen såg ut i början av 1900-talet, den första kuvösen mm. Så intressant och jag lovar, det kommer att komma mer bilder därifrån.

Torsdagstema

De där vårblommorna

_MG_9447

Snödroppar – en av vårens första blommor. Hur länge har man inte längtat efter att få se dom? Ni förstår ju att lyckan är stor när de väl dyker upp och när det sen är i kombination med blå himmel och strålande sol, ja då blir dagen perfekt. Jag hittade även blåsippor, scillor och en vitsippa men det får ni se mer av sen. Tjoho! Våren är här! Och kanske även mitt bloggliv….får se hur det går. 😉

Torsdagstema

Höstlövet

#167

Tog en promenad i Årstidernas park igår. Förutom ljung så är det inte mycket som blommor men mitt i allt så hittade jag några lila blommor där höstlöven har lagt sig som ett täcke. Då jag inte kunde kliva i rabatten så satte jag ner kameran och knäppte några bilder, med motljus i bakgrunden och grässtrån i förgrunden så funkar den. Skulle kanske petat bort gräset men det upptäckte jag när jag kom hem.

Torsdagstema