Musikåret 2014

Nä men vad säger ni, är det inte dags att sparka igång den här bloggen igen? Bloggvilan får vara över nu och jag börjar lite lätt med att kolla tillbaka på musiken under 2014. Jag är ju ett stort fan av levande musik och det spelar egentligen inte så stor roll vad det är för sorts musik (utom några få undantag) för det är nåt alldeles speciellt med livemusik. Det var dock inte förrän i juni vi var på vår första konsert.

Juni Doug Seegers

Vi åkte nämligen till Piteå, stannade till i Skellefteå för en fika, sen en god middag vid framkomsten och så på kvällen klev Doug Seegers upp på scen. Han motsvarade verkligen förväntningarna. En riktig toppenkonsert i en liten gemytlig lokal som drivs av Ronny Eriksson (ni vet, han från Euskefeurat).

juli 1

I juli åkte vi till Bursiljums Folkets park för att se Brolle och hans Rock´n´roll-turné och gästartist var Andreas Johnsson. En mycket rolig kväll. Juli 2

Juli

I Juli hann vi även se Buffy Saint-Maries konsert i Umeå. Vilken makalös kvinna och vilken inspirationskälla. Konstaterade att när jag är 70 år ska jag också ha skinnpaj med fransar. 😉

Augusti-3

I Augusti blev det lite åka av. Vi drog till Vännäs för att se Martin Stenmarck som rockade röven av de något blötlagda människorna som hängivet försökte skråla med i låtarna.

Augusti-4 Augusti-5

Dagen därpå bjöd Umeå Energi i vanlig ordning på Kraftskiva och i år slog dom på stora trumman. Där stod bl a Danny Saucedo och Alcazar på scen och då förstår ni…det var tempo.

Augusti

Augusti bjöd även på musik vid havet och det här året var det Indiemusik. Något förvånad upptäckte jag killen som kom klättrandes uppför stegen till taket och med sin säckpipa klättrade han upp på skorstenen. Där snackar vi spelman på taket!

Augusti-2

Det bästa i Augusti var nog ändå Björn Skifs, vilken underhållare. Kan säga att det var inte många som satt stilla när han mot slutet drog igång Ooga-chaka! 🙂

September

I September lyssnade vi på Bluegrass i kulturhuset. Enkelt, spontant och himla bra.

November-2

I November gick jag och dottern på Veronica Maggios konsert. Lika magisk som vanligt var hon. Förbandet var Alina Devecerski…inte riktigt min musik och dessvärre med en ljussättning som kan få den friskaste att få ett epilepsianfall.

November Ägd

Det blev inte bara musik, i November såg vi Ägd med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. Igenkänningsfaktorn var hög och ibland skrattades det så tårarna rann. Precis så ska en riktigt bra föreställning vara.

December

I december (på Luciadagen) avslutades Kulturhuvudstadsåret med pompa och ståt. Mycket musik och stort fyrverkeri på slutet. Häftigast var att vårt rådhus förvandlats till en filmduk och där syntes bl a cellisten som egentligen satt i ett litet glashus en bit bort.

Ja, så här såg underhållningen ut för oss under förra året. Vad det här året har att bjuda på får vi se. En föreställning med Mia Skäringer är redan bokad. Sen sätter jag ett stort hopp till att få se bossen i sommar. En sommar på nya Ullevi med Bruce Springsteen på scenen…ja då behöver jag inte så mycket mer. Så håll gärna en tumme eller två att han kommer. Sen ska man bara lyckas få tag på biljetter. 😉

God fortsättning på det nya året kära bloggvänner!

 

Gott slut och Gott Nytt!

2014 drar sin sista suck och ett nytt år står för dörren. Min blogg har levt ett tynande liv de senaste månaderna. Inspirationen har inte riktigt funnits där. Men kanske får jag en kick nu när 2015 knackar på dörren, det är ju liksom aldrig för sent att komma igång igen. Jag vill säga tusen tack för alla kommentarer och gillanden både här och på mitt Instagram. Jag hoppas att det nya året ska bli ett fantastiskt år där motgångarna håller sig undan, där familjen får vara frisk och där kameran får gå varm så bloggen lever upp igen.

Må så gott och ta det försiktigt med fyrverkerierna så ses vi 2015 igen!

20140101_000632-kopiera GOTT NYTT ÅR!

Ut i skogen ska vi gå….

Så-här-ser-det-11-10-14-1

Vi drog iväg till skogs under lördagen och med följde dotter och barnbarn. Planen var att bränna korv och bara andas frisk luft. Jag passade på att lufta kameran, ville ju få med höstens fina färger men grått väder och nästan inga löv på träden gjorde det lite mindre färgglatt än vad jag hoppades. Vid strandkanten till sjön hade gräset gulnat och det gav i alla fall lite färg.

Så-här-ser-det-11-10-14-3

Löven ligger som sagt på marken, inte överallt och inte från alla träd men oj vad fort det går nu.

Så-här-ser-det-11-10-14-2

Men blåbärsriset, där sprakar det av färg. Så kul att se en stor fläck med rött blåbärsris.

Ja hösten har kommit långt hos oss och det går alldeles för fort. Det har regnat och varit tung grå himmel länge så solen får gärna komma tillbaka och stråla på de löv som fortfarande sitter kvar på träd och buskar.

Fototriss