Mat

Helt plötsligt verkar det som att jag inte gör annat än äter om man ser till både den här bilden och bilden i förra inlägget. Men det är ju så gott med både mat och sötsaker.

Den här bilden tog jag förra sommaren när vi var på resa ner till Stockholm. Vi stannade till vid en restaurang (Borka brygga) utanför Hudiksvall. Restaurangen låg vid havet, solen strålade från en blå himmel och vad passade bättre än att sätta sig ute och njuta av både mat och sommar.

Tisdagstema – Mat

På fötterna – varm mjuk sand

Det känns lite som en evighet sedan man satt på stranden och lät den solvarma sanden sippra mellan tårna. Herr Höst har knackat på dörren och vill tydligen stanna så nåt mer strandhäng blir det inte. Men fötterna får vara nakna ändå, jag gillar nämligen inte strumpor. Det är ytterst motvilligt jag tar på mig dom och då enbart när jag måste gå ut. Här hemma är det bara fötter som gäller, året runt.

Tisdagstema – På fötterna

Fötter

Det finns människor som tycker att fötter är lite läskigt, tillhör du en av dom kan du sluta läsa inlägget.

Temat för dagen är fötter och jag väljer en bild som är nån vecka gammal. Under värmeböljan som drog in åkte jag och dottern ut till havet. Planen var att ligga och slappa på en filt på stranden men där var det alldeles för varmt. Så vi vadade ut i havet och satte oss på en sten. När man så sitter och pratar och njuter av livet kan man inte låta bli att plaska lite med fötterna i det sköna vattnet. För somliga räcker det inte med att plaska och så var det för oss. Jag och dottern har ”talangen” att kunna spreta med tårna och dottern har utvecklat talangen till fullo, så hon brukar sitta och ”knäppa tår”, precis som man knäpper sina händer. Så rätt vad det var satt vi där och knäppte ihop våra tår. Ser rätt galet ut, eller hur? Men så är vi lite galna också.  🙂

Fler fötter hittar du hos:

Måndagstema.

Trasslat till det

Värmen har kommit till oss och det med besked. Det är som att bo i tropikerna. Så när man inte kan sitta på sin altan för att man riskerar överhettning, då drar man till havet. Jag packade fikaväskan och hämtade dottern och sen åkte vi iväg. Förväntansfulla klev vi ur bilen, tog av oss skorna och vandrade i sanden ner till strandkanten. Vi la ut filtarna och……insåg att det var alldeles för varmt på stranden, det gick helt enkelt inte att sitta där. Så vi promenerade efter strandkanten för att få svalka, sen tog vi våra första trevande steg ut i vattnet, jodå, lite kallt kändes det, men inte så farligt. Så vi fortsatte längre och längre ut, när vi närmade oss Finland (överdrift) hittade vi en stor sten att sätta oss och vila på.

Därute satt vi och sprattlade med fötterna i vattnet, surrade och njöt av att bara finnas till. Vi satt där i nästan tre timmar med avbrott för lite fika på stranden och det är nu vi kommer till trasslet. Jag är kokt, jag har antagit en annan nyans på kroppen och den är *harkel* rätt röd. Inte grisrosa – röd. Så nu återstår frågan – hur ska jag sova i kväll? På sidan? Nej, axlarna är RÖDA. På rygg? Nej – ryggen är RÖD. På mage? Nej – framsidan är också RÖD.  Av nån konstig anledning verkar det som att jag får stå och sova i kväll.  Nog är det konstigt att man aldrig lär sig. Man kan inte sätta sig på en sten i havet med en vintervit kropp och tro att solen ska lysa lite varsammare på token som satt sig därute. Men kanske nästa år?  😉

Tema Fredag.