Nyanser av grått

Nyanser-av-grått

Den här bilden tog jag för några dagar sedan. Ännu en grå dag där himlen kändes tung och det var småkallt. Flocken med kanadagäss hade nog halverats sen förra gången jag var där men fortfarande var dom många. Idag passerade jag igen och flocken är kvar, det blåste hårt och snön hängde i luften och jag undrade stillsamt när jag såg hur de kämpade fram i vågorna – ska ni inte börja resan snart? Nu ligger snön på marken och jag hoppas att de passar på att dra härifrån innan de fryser fast.

Tema Fredag

 

Höst hos mig

Host-hos-mig

Termometern i bilen visade på 0 grader när jag kom hem vid halv-10 tiden på torsdag kväll. Burr…vad fort allt vände, från soliga dagar med runt 14 grader varmt till kallt och blåsigt. Löven flyger omkring i vinden och täcker både mark och altan. Hösten är definitivt här nu.

Grannens lönn står väldigt nära vår häck och tappar väldigt många löv på vår altan. Så kanske skulle man försöka vara lite kreativ och samla ihop en hög och göra en så här fin krans som de hade satt upp på förra helgens höstmarknad på Gammlia. Fin var den.

Tema fredag