Den lille surikaten

Fara

Högst uppe i trädet satt den, solen värmde pälsen och de pigga ögonen spanade runt, runt åt alla håll. Jag fascinerades av att den aldrig satte sig ner utan stod på sina bakben hela tiden. Då fick jag lära mig att hos surikaterna är det så att medan alla andra jobbar står en vakt för att kunna varna de andra om fara. Fiffigt, eller hur?

Tisdagstema

9 thoughts on “Den lille surikaten

  1. Surikater är riktigt fiffiga. De har ”förskolor” oxå, där en surikat tar hand om barnen när de andra letar mat (åtminstone har jag fått höra att det är så)…

  2. Surikater och lemurer, världens sötaste djur! Men, kan tala om att sådär brukar min lilla vovsing också stå, på bakbenen o spana, när hon är ute i högt gräs! Hon ser verkligen kul ut då…men att spana efter faror slipper hon ju, hon har ju farliga matte med sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *