Helgen som gick

14-08-31-1

Den här helgen har minst sagt varit intensiv och det började på fredag kväll med ett litet besök på Kulturhusfestivalen. (Jag skrev tidigare om det i det HÄR inlägget.) Åh vad jag gillar sånt här, då entusiastiska människor faktiskt gör nåt av sina planer, då frivilliga ställer upp och gör vad de kan och då musik, konst och människor kommer tillsammans i en lokal som är långt ifrån de fina salongerna. Passar mig perfekt. Killen på bilden imponerade, han spelade trummor, gitarr och sjöng….samtidigt! Man trodde att det stod ett helt band på scenen men där satt han ensam och knockade publiken. Häftigt!

14-08-31-2

Kolla in inredningen. Folk har kommit med grejer, mattor, stolar….ja allt möjligt, engagemanget har det inte varit nåt fel på. Om man inte såg rälsen i golvet skulle man inte kunna tro att det är ett gammalt lokstall.

14-08-31-4 14-08-31-3

Lördagen inleddes med en Zombiewalk i centrala stan. Kul att se, en del spelade verkligen ut hela registret.

14-08-31-5

Sen blev det ett stopp i Broparken där den sjätte samiska årstiden invigdes. Håller dock på att vara rätt mätt på allt jojkande så jag kollade in Nycirkusen som kommit till stan. Allmänheten fick testa på jonglering, balansgång m.m. Sen ställde sig den här mannen på scenen och han var grym på jonglering. Nåt utanför det vanliga.

Sen åkte jag hem för att förbereda för kvällens kräftskiva.

14-08-31-7

Vi har traditionsenligt kräftskivan tillsammans med min bror och hans familj och alltid hemma hos oss. Vi sitter alltid ute men den här kvällen var inte värmen med oss. I fjol satt vi ute till halv tre på natten, nu fick vi gå in vid nio då temperaturen var nere på 8 grader. Men innan vi gick in så firade vi min bror som fyllde år igår. Ett år äldre men alltid två år yngre än mig. 😉

14-08-31-6

Lika traditionsenligt som kräftskivan, lika traditionsenligt avslutade vi kvällen med Fia med knuff. Jag vann första matchen, de andra två behöver vi inte prata om. 😉

14-08-31-8

Söndagen har varit lugnare, en envis förkylning hela veckan har gjort mig rätt slut så lite vila på dagen, middag med dotter och barnbarn och sen vila igen har känts rätt okej.

Helgbilden

8 thoughts on “Helgen som gick

  1. Det var en varierande mix av bilder som är både intresseväckande och fina, Ja, det händer mycket på helgerna lite överallt verkar det som 🙂 Tack för titten.

  2. Inredningen av lokstallet är helt suverän. Älskar denna mix av allt möjligt – material och färger. Helt suveränt faktiskt!
    Åsså gillar jag dina makrobilder – så himla häftiga!

    Å grattis till brorsan i efterskott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *