Giftigt

#163

Naturen börjar spraka av färg nu. Löven på träden har både börjat skifta färg och till och med börjat dala till marken. Sen är det ju det där med svamp, det hör liksom hösten till och den roligaste att fota är flugsvampen. Naturen är bra märklig som gör det giftigaste till det vackraste, för fin är den i sin röda runda hatt.

Torsdagstema

8 thoughts on “Giftigt

 1. Men visst är det konstigt att alla matsvampar är så fula, medan de giftiga varianterna är så vackra…
  Å din lilla flugsvamp är inte bar snygg den är söt också:-)

 2. Härligt färgsprakande höstbild på den giftiga men söta svampen 🙂 Visst är det ljuvligt att gå i skogen den här tiden på året. Fast här finns ju varken svamp eller skog 😉

 3. Ja jag stämmer in i kören, det är verkligen märkligt att något så vackert kan vara så giftigt. Kanske naturens sätt att säga: se men inte röra… det vackra ska bestå 🙂 Hösten är hur som helst väldigt vacker och än har det bara börjat.

 4. Riktigt fin bild på den lilla ”fulingen”. Håller med de övriga om att det är synd att de vackraste svamparna är oätliga, men alla små och stora känner i alla fall igen den. 🙂

 5. Vacker, verkligen! Men ack så giftig!
  Här i Göteborg var det en handlare som sålde brun flugsvamp (lika giftig som röd). Det uppdagades av en kund som påpekade det för handlaren men han tog det inte på allvar så det blev anmälan. Läste häromdagen att åtalet blev nedlagt eftersom han hade slängt svampen och det inte fanns några bevis kvar när Miljöförvaltningen kom dit! Ja, man får passa sig för oseriösa handlare som inte vet vad dom gör!
  Själv håller jag mig till kantareller! 🙂
  Trevlig helg!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *