I skenet av levande ljus

Vitt-2

Vitt-4

Vitt-3

Igår var vi som traditionen bjuder på julmarknad på Gammlia. Jag gillar julmarknader, de har en väldigt mysig atmosfär över sig. Men lite konstigt känns det när det inte finns en snöflinga på marken. Det ska ju vara snö på en julmarknad. Då är det extra gott att gå in i Wallmarkska gården, där historiens vingslag finns i varje rum. Ingen el, inga lampor, bara elden som sprakar i öppna spisen och så de levande ljusen. Vita stearinljus som står i fönster, på bord och på ett gammalt skåp. Där hänger julgranen med sina små vita stearinljus från taket och där är julbordet dukat precis som det var 1860. Mysfaktorn är hög och man kan lätt glömma att där utanför fönstret saknas det vita på marken. Kanske är det vitt till jul i alla fall.

Fototriss har en tävling i samarbete med Coolstuff.

20 thoughts on “I skenet av levande ljus

 1. Visst är det härligt med julmarknad men det ska absolut vara snö! Det får väl bli julmarknader i januari/februari i framtiden! 😉

  Såg att du inte kunde länka till fototrissen. Mycket märkligt för för en timme sedan kunde jag men nu ser jag ingenting heller! Man får hoppas att det kommer tillbaka för det var ju rätt många som redan hade länkat!

  Härliga bilder!

 2. Hoppas det löst sig med länkningen! Annars kan jag säga att det på min ena dator fungerar men inte på den andra! Kanske beror det vilket windows man har…jag har två olika och det är 8 som fungerar! Bara en tanke! 🙂

 3. Visst bjuder julmarknader på en viss stämning som kan intas både med ögonen och inte minst med näsan om det serveras glögg till exempel.
  Klart att det blir ännu mysigare med snö, men jag vet inte – jag saknar den inte – snön alltså.

 4. Fina, stämningsfulla bilder. Var också ute på marknaden idag, saknade snön bara lite. Så skönt att slippa halkan:). Kom hem med godsaker att stoppa i sig och en ljuvlig handkräm. Hoppas förstås att vi får snö snart!

 5. Ja du det är något magiskt med julmarknader..även om man kanske inte köper så mycket så är själva upplevelsen mer än berikande. Ljusen känns så levande här på min skärm… bra jobbat med kameran där i mörkret.

 6. Åh så vackert, vita stearinljus som brinner är speciella, de bidrar med någon form av trivselkänsla med blotta närvaron. Julmarknader är kul, finns ju så mycket att titta på. 🙂

 7. Vackra stämningsfulla bilder med ljus som lyser upp i mörkret. Var också på julmarknad igår, Jamtli i Östersund. vackert och stämningsfullt men inge snö.

 8. Väldigt stämningsfyllda bilder. Jag var på marknaden igår och bilderna speglar inget av den mängd människor som fanns precis utanför 🙂

 9. Vilken lugn, skön miljö! Det är märkligt att vita, brinnande stearinljus har så hög mysfaktor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *