När jag tittade upp…

Se-upp-1

…var jag glad att det var dagsljus och fullt med människor runtom mig för den här figuren skulle jag inte vilja möta ensam. Mycket väl illustrerat så reste han sig upp ur marken och såg hyfsat hotfull ut. Vackert namn hade konstverket i alla fall – ”Rise and shine”.

Se-upp-2

Desto trevligare var det att möta draken som låg på rygg med fötterna och ansiktet i vädret. Den njöt nog av solen lika mycket som vi. Draken hette Ouroboros och vann både folkets och juryns pris.

Se-upp-3

Är det här urmodern månntro? En mullig och yppig donna som inhyser några barn i sin kropp och det är ju solklart att tiden börjar på nytt där. Vad den här figuren hette är jag inte helt säker på. Där fanns en skylt med namnet ”Skotska pipor” men det vete sjutton hur dom kommer in i den här bilden.

Bilderna tog jag förra lördagen när den årliga snöskulpturtävlingen gick av stapeln. Det här var bara tre av alla skapelser, visst är det ett häftigt hantverk? Somliga jobbade till långt inpå natten för att ha dem färdiga till lördagens tävling och givetvis kom tövädret som ett brev på posten och ställde till det för några, men det hann fixas i tid. Temat för alla skulpturer var ”Tiden börjar på nytt”.

Fototriss

12 thoughts on “När jag tittade upp…

  1. Visst är det härligt med sådan kreativitet. Här i sta´n växer också snöskulpturer fram av alla de slag. Det är några ungdomar som glädjer oss andra med det. Ingen tävling, utan rena rama nöjet. För dem och för oss.

  2. Läckert, riktigt läckert! Kul att ”rätt” skulptur vann priset. Den där jätten som ”rose and shone” som maken skulle ha sagt såg verkligen skräckinjagande ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *