Long time, no see

IMG_7285

Nä men ser man på! Det kommer ett livstecken på den här bloggen! Sommaren har kommit och jag har inte känt nån motivation alls för bloggandet och det verkar inte bara vara jag som känner så. Vet inte om ni upplever samma sak men väldigt många av de bloggare jag följde tidigare har slutat blogga. Går bloggvärlden ner i dvala för att vakna igen eller är det snart passé? Kommer andra medier att ta över? Instagram har blivit min ”miniblogg”, där lägger jag upp bilder ett par gånger om dagen och det känns perfekt för mig just nu. Många av mina favoritbloggare verkar göra detsamma, så kanske är folk lite mätta på bloggande? Jag vet inte svaret, kanske vet ni? Jag kommer inte att lägga ner min blogg, inte än i alla fall. Men om det blir täta inlägg?…..Nja, kanske inte. Det får bli som det blir, helt enkelt. Ovan ser ni i alla fall en bild från sommaren. Krypandet bland blommor och blader har varit precis som alla andra år, det blir jag aldrig mätt på. 🙂

6 thoughts on “Long time, no see

 1. Kul att du ger ifrån dig ett livstecken! Har inte märkt att de är fler bloggare som har slutat, men vi följer kanske olika bloggar. Instagram – ja, det ät ju verkligen många som väljer att lägga upp sina bilder där med bara en liten beskrivning. Det beror ju alltid på om man gillar att skriva eller ”bara” vill visa upp sina bilder. Som fotobloggare är Instagram ju ett utmärkt forum såklart! Gillar man att skriva och berätta saker är det ju roligare med en blogg tycker jag.

  Hoppas iaf att du inte försvinner från bloggosfären, det vore synd. För du är ju duktig på både text och bild:-)

 2. En otroligt vacker bild och jag har självklart även kikat på dina fantastiska bilder i din ”miniblogg” 😉

  Ja, nu var det minsann väldigt länge sen du syntes här !! Roligt att du är tillbaka Kerstin men liiite oroväckande läsning ändå. För min del hoppas jag verkligen att bloggandet inte är på väg att snart vara ett minne blott. Den betyder så oerhört mycket för mig dels ger det motivation att fotografera och inte minst kontakten med alla fantastiska bloggvänner 🙂

  Är inte alls insatt i hur instagram egentligen fungerar men är medveten om att det är stort och visst har jag noterat att många bloggare ”försvunnit” eller bara bloggar lite sporadiskt för att istället lägga ut sina bilder på instagram.

  Kommunicerar man och får så kallade ”Insta-vänner” eller är det mest ”Gilla” som gäller ? Tar man alla bilder med sin smartphone ? Själv har jag ingen och nöjer mig med att använda min mobil till att ringa med vilket säker är hopplöst ute 😉 Känns konstigt att köpa en ny telefon bara för att fota med när jag har en så pass dyr kamera. Kan man lägga ut sina bilder ändå på något sätt 😕

  Ser att vi har samma kamera. Hade en Canon EOS600D som såldes då jag fick en Canon EOS70D av maken. Den har dessvärre ställt till problem för mig då den i mitt tycke är lite för komplicerad för den amatör jag är. Den har ju väldigt många finesser och just nu kämpar jag med att förstå mig på AF punkterna. Har använt mig av 19-punkts AF autoval men sen tittade jag på YouTube om kameran för att lära mer och där rekommenderas att INTE använda den utan växla mellan de två övriga varianterna. Har ju även den 450 sidor tjocka manualen som jag steg för steg försöker ta mig igenom men nu känns det som jag fastnat helt. Pust…
  Har du tips när det gäller AF-punkterna tar jag tacksamt emot dem så jag kan gå vidare…
  Nu ska jag inte tråka dig mer med mina små bekymmer 😉

  Önskar dig en skön fortsatt sommar och jag hoppas liksom Beate att du inte helt försvinner från bloggosfären. Kram från Anita på Malta 🙂

 3. Jag hade liknande funderingar på min blogg häromdan. Det känns som om bloggarna håller på att dö ut, vilket känns lite tråkigt. Jag funderade på att lägga ner min blogg, men bestämde mej trots allt för att fortsätta.

  Instagram gillar jag också jättemycket, men där lägger jag bara ut mobilbilder. Bloggen är till för kamerabilder och instagram för mobilbilder (för min del).

  Jättefin bild!

 4. Men så vacker bild! Och kul att du skrivit inlägg. Jag känner precis som du, i somras skrev jag knappt ett inlägg på hela semestern. Men nu har jag återfått inspirationen. Hoppas att du också får tillbaka den också. Ha en fin helg. Kram Annika

 5. Jag är glad att se dig här och håller helt med Beate i det hon skriver. Inbillar mig att jag skulle bli bildtrött av Instagram, och orkar därför inte titta där. Vill ha mer, vill ha tankar och liv också.
  De flesta av mina bloggvänner har fortsatt att blogga, men visst märks det att en del försvinner utan att man vet vart de tog vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *