Mörker och ljus

IMG_8914 IMG_8916-1 IMG_8923-1

Vi besökte julmarknaden på Gammlia i helgen som var. Varje gång vi är där måste jag gå in i Wallmarkska gården där gårdens historia sitter i väggarna. Ingen el, bara stearinljus och en värmande brasa i öppna spisen. Imman på fönsterrutorna och de schablonmålade väggarna är ytterligare en mysfaktor. Utanför fönstren pågår marknaden och i bagarstugan köper vi nybakt tunnbröd och havrekex. Julgranen lyser mitt på gården som har förvandlats till en isbana efter nattens och dagens regn. Hästskjutsen drar barn i en kärra runt området och man hör hästens bjällror på avstånd i mörkret. Köerna är långa till marknadsstånden och försäljningen av hantverk, handskar mm går bra. Med oss hem följer en julbock av granris, lite glögg, te, mjukt tunnbröd och en varm känsla i kroppen. Det är så här en julmarknad ska vara.

Fototriss har en tävling i samarbete med Coolstuff.

9 thoughts on “Mörker och ljus

  1. Dessa bilder förmedlar verkligen stämningen på gården. Vilken atmosfär – snacka om total avsaknad av stress här. Helt underbart. Kul att försäljningen utanför gick bra. Jag menar för många ”utställare” är julmarknader ju en stor inkomstkälla.

    Om jag ska välja en favo så blir det sista bilden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *