Kär i Umeå

Igår kväll invigdes årets upplaga av Umeå Höstljus, en ljusfestival som lyser upp den grå novembertillvaron.  Temat för i år är ”Kär i Umeå”  och återspeglas i 15 ljusinstallationer.  Installationen på bilden finns bara första kvällen, mängder av ljuslyktor i störrre och större cirklar är en mäktig syn. Målet var att ha 4000 ljuslyktor, om målet uppnåddes vet jag inte, men jag vet att bakom varje lykta finns ett litet barn som har lagt ner hela sin själ och skaparlusta.  Som sagt,  en mäktig syn och definitivt värt att gå ut och fota i minus 10 grader.

Ha en fin lördag.

Bilduppdragets tema idag är bakom.

17 thoughts on “Kär i Umeå

 1. Oj så vackert, ifjol var jag med LillaC`s mamma på stan och såg ljusena, och LillaC hade också gjort en ljuslykta på dagis.

  Ett kanonfoto igen av dig, du är så kreativ och duktig, ska bli kul att lära lite av dig =)

  Vi höres.

 2. Ja herregud så vackert .. jag hade också gått ut för att fota detta även om det så hade varit 20 minus ute .. för vilket underbart vackert skådespel det är att titta på

 3. Åh du, vad ljusigt.. riktigt vackert med alla ”femtioelva” ljusen.. måste va hur fint som helst att se på riktigt:) Trevlig lördag du där bakom skärmen;)

 4. Underbar bild kerstin. Ser riktigt mäktigt ut. Vi var på Isbaren på Liseberg igår. En bar gjord av bara is och där var det minus 10 grader oxå. Brrr vad kallt men oj så härligt!
  Kram

 5. Åh, så fint. Din bild är mycket bättre, gissar din kamera klarar mer. Men också att labyrinten var så folkfri. När jag var där vällde det folk bland lyktorna, tyvärr. Vackert var det i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *