Resan

Dagen idag har varit grå och kall, trots det så gjorde vi en liten resa. Vi lämnade Umeå för att åka ut till havet, närmare bestämt Järnäs klubb. Där skulle vi möta en bloggvän och hennes make. Vi har aldrig träffats förr annat än på bloggen, så det var rätt spännande att åka iväg. Hon ville att vi skulle fota solnedgången tillsammans för det är så vackert därute. Solnedgången kunde vi glömma för det grå täcket på himlen släppte inte igenom den minsta lilla solstrimma. Väl påpälsade kom vi ut och mötte upp detta par, paret jag pratar om är Rantamor och Rantafar. Många i fotobloggvärlden känner nog till Rantamor som med sitt underhållande språk och sina bilder lockar till en hel del skratt.  Vi ska inte ens återberätta vad hon tycker om sälar!

Fram kom vi och vid första mötet visade de sig vara precis så lättsamma och glada människor som jag fått känslan av via bloggen. De dukade snabbt upp fika, leverpastejmackor med smörgåsgurka = mums, ja det fanns till och med mackor med älgkött, lite värmande kaffe och te och så var snackandet igång. Gubbarna har sitt fiskeintresse gemensamt och vi fruntimmer har fotot.

Efter fikat gick karlarna iväg med sina fiskespön för att kolla om jul-öringen ville visa sig. Det gjorde den inte, kan jag meddela.

Vi hittade desto mer, ute vid havet finns det alltid nåt att fota. Som den här båten som ser ut att behöva lite kärlek innan den ska ut på nästa resa.

Kylan gjorde att vi blev inte kvar så länge, men mellan oss var det allt annat än kallt. Det lär bli fler resor för nyfunna vänner ska man vara rädd om.

Ja men se bara, en kvinna med så gulliga strumpor kan man inte annat än gilla.

Det var vår resa. Andras resor hittar ni på:

Fototriss som den här gången har en tävling, där man kan vinna ett presentkort från Solresor.  Min drömresa skulle gå till Rom, men tills den blir av duger Järnäs Klubb utmärkt.  🙂

28 thoughts on “Resan

 1. Så kul! Varit in och läst storyn ”från andra hållet” också :), fina bilder i den här med.

  Det låter som ett spännande möte.

  AX

 2. Men så mysigt, att träffa en bloggvän….och fina bilder, gillar den med båten, men strumporna var inte så tokiga dom heller, jätte läckra… 😉

 3. Men så härligt 😀 Det är så roligt när man får träffa blogg kompisar och se att de är lika underbara som de verkar vara på bloggen 🙂
  Du fick bra bilder på turen också ser jag ..bara synd att inte de fick se någon Öring eller annan fisk .
  ha en fin kväll 🙂

 4. …inne å kikar till vem min Rantamor hade en trevlig och givande ”blind date” med idag…
  *S*
  spännande och lite äventyrligt med en resa för att möta nya bekantskaper som dessutom verkar ha ”klickat” ordentligt….
  Snygga foton blev det med….
  Härligt!

 5. Tack för en mysig dag ute på Järnäs…lite kallt, ingen solnedgång, men vi hade ju trevligt ändå.
  Att hitta nya vänner som jag och Rantafar gjorde vad guld värd.
  Har jag så snygga strumpor ???? =)

  Ha en trevlig kväll, jag blev uppringd av Rantis…har damm på linsen…jaha ja…

 6. Vad trevligt att få nya vänner via bloggen och du har rätt i att Rantamor verkar så humoristisk och en varm människa.

  En härlig resa………………….
  Kram Lissen

 7. Du är min självklara vinnare av trissen idag. Inte bara p g a dina fina bilder utan för berättelsen runt omkring. Japp, du är min favo, hoppas Helena tycker samma sak:-)

 8. Hej och tack för kommentar hos mig! Den gjorde att jag hittade hit, till en sida med massor av bra bilder.
  En bra triss i form av resan du beskrev så trevligt blev det. Förstår att det var en trevlig utflykt tillsammans med Rantamor och Rantafar. Följer ju via bloggen Rantamors krig mot sälen och mycket annat…
  Ha en fin vecka!
  Hälsningar/SA

 9. Men vad kul att träffa bloggvänner på det där viset, och att även respektive har utbyte av det! 🙂 Hoppas att det blir både solnedgångar och fångade fiskar i deras sällskap framöver!!!

 10. Hej på dig Kerstin och tack för din kommentar.
  Ditt Triss är helt underbart och jag sitter och ler, jag minns ju hur det var när VI träffade dessa två. Rantamor och Rantafar går båda två rakt in i hjärtegropen med sina härliga personligheter! Grattis till den nya bekantskapen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *