Hjälp

Jag tycker att det är roligt att sticka. Raka bitar vill säga. Hoptagningar, hälsteg och andra teknikaliteter är inte riktigt min grej. Nu har jag inte stickat nåt på många år men när jag faktiskt gjorde det så var det till min mor jag sprang för att få hjälp.

Nu har min äldsta dotter börjat sticka. Hon är ivrig att lära och har redan nu producerat två par raggsockar. Häromveckan ville hon lära sig att sticka med rundstickor så vart vänder man sig för att få hjälp då? Ja, inte till mamma i alla fall, det blev mormor som fick hjälpa till, så min bild visar mormors händer som vant tar sig an stickningen.

Fler hjälpande bidrag finns här: Måndagstema.

7 thoughts on “Hjälp

  1. Härlig vardaglig bild! Min mamma har alltid varit duktig på att sticka och framför allt virka! Och överhuvudtaget allt sånt där syslöjdsaktigt! Jag har alltid varit emot det och när jag var yngre var mitt försvar när andra ville att jag skulle lära mig: ”Jag vill inte bli gammal i förtid!”
    Så märkligt svar….men jag var ju å andra sidan väldigt ung då! ;O)

    ha en fin dag!

  2. Om man vill något riktigt väl så lär man sig allting..intressen måste va där. Vilken tur att din dotter kunde gå till sin mormor. Här stickas/virkas det nästan varje dag..min dotter vill gärna lära sig, men än så länge har hun inte nog tålamod till att mästra det.
    Ha en fin dag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *