Orkidé

Att jag älskar macro har nog inte undgått någon. Att få komma riktigt, riktigt nära en fluga, humla, blomma….ja vad som helst, ger en liten kick. Att få upptäcka det lilla i allt det stora.

Jag har tre stycken blommande orkidéer hemma just nu, och det kan behövas. Då  macrovärlden där ute är gömd under ett djupt snötäcke är det lite extra kul att göra en djupdykning i en orkidé.

Om jag ska beskriva vad en typisk bild för mig är, så är det en macrobild.

Fler bilder hos: Bilduppdraget.

14 thoughts on “Orkidé

 1. Ja det var en perfekt Kerstin bild. Vackert! Du har verkligen utvecklats inom makro ch tar attans så fina bilder med härlig skärpa. Duktig är du. Kram från en makro vän 🙂

  Är det bara jag som envisas med att stava makro med k?!!!!! Svenska är med k inet annat ju. Om man skriver tex macroobjektiv kan det vara ok, men inte annars. Det är absolut inte bara du Kerstin. Tror i stort sett alla andra skriver med c. I o f har jag aldrig velat vara som alla andra, ha, ha. Är jag gnällig nu så förlåt 😉

 2. Makro är så vackert. Fotograferade sådant mycket med analog kamera…ska köpa sådan objektiv snart. En sak i taget…..
  En sammetslen bild!

  Ha en härlig första advent.

 3. Japp…det visste jag att macro var du! :O))) Och jag håller med dig i din beskrivning av företeelsen macro…att få upptäcka det lilla i det stora! Det är en häftig känsla! Men det är en liten konst och kräver tålamod till tusen! Just Orkisar tycker jag är jättesvårt att få fint på bild! Men här tycker jag du har lyckats riktigt fint!

  Ha en skön kväll!

 4. Urläcker bild!! Visst är det kul med macro! Nu är jag ingen fena på det, men man lär sig hela tiden, och det är bara att testa, det kostar ju ingenting. Nu kan jag ju passa på och fråga en som har orkidéer, blommar de rackar´n om någon gång…?? Har fem krukor med i och för sig snygga blad, men ska det inte bli mer än så? De stod i full blom när jag köpte dom, men det är länge sen det…
  Ha en riktigt mysig och skön första advent!!
  Kram

 5. Vacker makrobild! Visst – typiskt Kerstin!
  Jag gillar också att fota blommor, insekter och annat på nära håll. Det är som om en ny värld öppnar sig! Blommor är ju tacksamma att fota eftersom dom står stilla. Annat är det med insekter…

 6. Riktigt nära.. kan se dig i dikeskanten, skogen, på ängarna med din kamera i hand:) Vackert nära i din bild.. svårt det där, då man är massfotograf.
  Ha de..

 7. Oh vilken vacker makrobild! Jag tycker också det är väldigt kul att upptäcka små saker med mitt makroobjektiv. Och att fota annat med det med för den delen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *