Trasslat till det

Värmen har kommit till oss och det med besked. Det är som att bo i tropikerna. Så när man inte kan sitta på sin altan för att man riskerar överhettning, då drar man till havet. Jag packade fikaväskan och hämtade dottern och sen åkte vi iväg. Förväntansfulla klev vi ur bilen, tog av oss skorna och vandrade i sanden ner till strandkanten. Vi la ut filtarna och……insåg att det var alldeles för varmt på stranden, det gick helt enkelt inte att sitta där. Så vi promenerade efter strandkanten för att få svalka, sen tog vi våra första trevande steg ut i vattnet, jodå, lite kallt kändes det, men inte så farligt. Så vi fortsatte längre och längre ut, när vi närmade oss Finland (överdrift) hittade vi en stor sten att sätta oss och vila på.

Därute satt vi och sprattlade med fötterna i vattnet, surrade och njöt av att bara finnas till. Vi satt där i nästan tre timmar med avbrott för lite fika på stranden och det är nu vi kommer till trasslet. Jag är kokt, jag har antagit en annan nyans på kroppen och den är *harkel* rätt röd. Inte grisrosa – röd. Så nu återstår frågan – hur ska jag sova i kväll? På sidan? Nej, axlarna är RÖDA. På rygg? Nej – ryggen är RÖD. På mage? Nej – framsidan är också RÖD.  Av nån konstig anledning verkar det som att jag får stå och sova i kväll.  Nog är det konstigt att man aldrig lär sig. Man kan inte sätta sig på en sten i havet med en vintervit kropp och tro att solen ska lysa lite varsammare på token som satt sig därute. Men kanske nästa år?  😉

Tema Fredag.

13 thoughts on “Trasslat till det

 1. Aj, aj ont! Synd att jag inte jobbar natt på cafét med det stora kylrummet. Hade varit perfekt att sova där 😉

 2. Haha…förlåt att jag skrattar men jag känner igen mig så väl! Jag blir alltid röd av solen och inte bara lite röd…jag blir kräftröd och det fort!
  Så jag skrattar av medlidande. =)
  Men hoppas du hade det mysigt i solen och hoppas du får en fortsatt mysig sommar!

 3. Jaså det är så pass hos dig att du vågar bada fötterna;) Solen kan vara förädisk .. ta det sunda förnuftet med dig i fortsättningen 🙂

 4. Nämen, så du har ställt till det! Om du fortfarande inte har hittat någon lindring så brukar faktiskt fil eller yoghurt göra skillnad. Stryk det på hea kroppen och låt det torka in till en härligt vit skorpa och när du inte står ut längre med kletet kan du försiktigt skölja av det.

  För egen del så har jag inte alls bränt mig de senaste dagarna utan är lika hälsosamt (??) vit som alltid. 😉

  Hade det inte varit för brännandet av kroppen så lät det ju som en jättetrevlig dag för er del. Sov så gott – hoppas jag!!!

 5. Vilken härlig svalkande bild. Det är lätt att glömma bort sig i solen. Oftast syns det ju inte förrän man kommer hem att man bränt sig.

 6. Aj då. Låter inge bra med solbränna… Nog sant, inte lätt lära sig. 😉 Men nog så viktigt, nu när solen bränner ordentligt.
  Ta det försiktigt nästa gång du sätter dig på en sten i solen. 🙂
  Hoppas du får en skön helg Kerstin. Det verkar kunna fortsätta med värmen… 🙂

 7. Ojojoj, Kerstin! Det där låter inte bra! Röd som en kräfta, jojo, du kanske skulle sova i havet istället! 🙂
  Men visst är det konstigt att man aldrig lär sig. Jag gör ofta det felet också, särskilt när jag går i linne och shorts i trädgården… ingen fin solbränna då.
  Vilket väder ni har, inte alls detsamma här inte. Vi har haft regn på morgonen och sedan lite sol men långt från 30 grader som jag läste.
  Ha en fin pingst!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *