Bildstöld

Det är så himla trist när folk inte kan lära sig att skilja på vad som är mitt och ditt. Att ta nån annans bild, sätta sitt namn på den och så lägga upp den på sin blogg. Det är precis vad som hänt mig, en bloggerska har tagit två av mina bilder och lagt upp dom på sin blogg. När jag kollat igenom hennes blogg inser jag snabbt att det är många andra som är drabbade.

Det här är ena bilden som jag la upp i höstas i det här inlägget.

Hennes version är det här inlägget.

Den här bilden tog jag ute i vår rabatt och den la jag upp i det här inlägget.

Hennes version finns HÄR.

17 thoughts on “Bildstöld

 1. Men det är ju förskräckligt! Så jävla lågt…Hur gör man för att skydda sej??
  Sen måste jag tacka för dina rader på min blogg!! Ibland är det tur att man inget vet om morgondagen, och sen på något sätt så tar man sej igenom det ändå, men ibland saknas kraften…Nu lägger jag min tro till läkarvetenskapen och att de ska lösa det här. Förstår av dina rader att du haft samma oro, så du vet hur man pendlar upp och ned i humöret.
  Ha en fin söndag vännen!!
  Kram kram

 2. Nämen, fy vad elakt att sno dina bilder!! Blir ju arg jag med!!
  En fråga, hur hittade du henne? Börjar undra om mina bilder kan finnas nånstans???
  Kramen, Maria

 3. Ja fy 17 så taskigt, ta ner henne på jorden från hennes spralliga hundliv. Skriv och tala om för henne att så gör man bara inte.Man frågar först.

  Min Dotter har lärt mig det mesta, så en dag sa hon. Har Du varit i Göteborg Mamma ? Ja, det har jag igår,nej.Då sa hon man måste skriva var ifrån man fått fotot. Det borde hon ha tänkt den spralliga hund-tjejen.

  Jag råkade ut för något liknande, mina foton från Arkösundsresan, stod att de tillhörde bloggvän, men hon nekade och sa att hin inte visste hur det kom sig.En fotofirma hade snott dom, bara de är egendomligt.Varför just hennes namn när jag har över 100 vänner, varför gjorde inte de andra det då. fult. (Jag blir så himla arg)

  Är det bara hon som tagit Dina foton inga fler.
  Hoppas Du ger henne en replimand.

  Annars fortsätter hon ju.

  Kram Mi

 4. Så fräckt! Att dessutom sätta sitt eget namn som fotograf!

  Jag ser att bloggen kan anmälas längst ner på sidan, har du gjort det? Vi kan göra det flera av oss, om det ger bättre resultat!

 5. Du, ta i bruk PicMarkr. Det er en gratis og enkel måte å vannmerke bildene dine med. Du laster bilder opp fra pc, merker de, og lagrer de der du pleier å lage andre bilder du bruker på bloggen din. Og så kan du google sperre for høyreklikk, det gjør at når noe prøver å kopiere bildene dine med høyreklikk, så får de opp ett vindu med advarsel. Det hindrer ikke de som vet hvordan de skal ta bilder, men det vil hindre mange andre å forsøke seg.

  Og, du kan faktisk anmelde det bloggeren har gjort. Du kan også legge inn en tekst der du skriver tydelig at det ikke er lov å bruke bilder uten tillatelse.

  Lykke til 🙂

 6. Visst är det dina bilder.
  Käckt att hon i sista exemplet låter påskina att bilden med humlan är taget med ett nytt objektiv.

  Har du varit i kontakt med henne?
  Jag blir så nyfiken på hur du upptäckte det här?

 7. Oj oj oj, ANMÄL bloggen och henne för stöld på direkten!
  Gick in och läste hennes profil och där stod det att läsa att hon ogillar falska människor, alltså måste hon ogilla sig själv.

  Man kan nästan gissa vilka få bilder som hon själv har fotograferat, det mesta ser ut att vara stulet.

  Kram Annelie

 8. Hon kan inte vara riktigt frisk. Hon har stulit bilder 3 gånger från mig. 2 har hon tagit bort men ändå fortsätter hon att stjäla bilder.
  Undrar om man kan få bloggservern att stänga av henne?

 9. Hej Kerstin. Först vill jag tacka för din visit. Allt väl med mig. Ligger lågt just nu med bloggandet…….mycket annat som pockar på och nya spännande projekt:-)
  Blir asförbannad av detta……att sno andras konst! Borde vara fängelse för nåt liknande. Hennes text i profilen….. Att hon ogillar falska människor…….vet hon vad falsk betyder;-)
  Jag tycker du ska anmäla definitivt. Min gissning av bilderna på bloggen är att hon inte själv tagit en enda. Usch fy och blä! Hon borde skämmas, men tyvärr är det så att denna typ av människor inte besitter den emotionella egenskapen. Inte blir jag mer sugen p bligg och nätet av detta kan jag säga.
  Ha det gott. Kram.

 10. Så jäkla illa! Den tjejen har sedan juni försökt att kopiera min blogg, hon stjäl inte mina bilder – men hon kopierar i stort sett mina inlägg – gör nästan identiska och med liknande bilder (som hon uppenbarligen snor från andra..) Hon kan ju inte ha alla får i hagen. Har skrivit till henne och bett henne sluta, det har blivit något bättre, men ändå… Hon fortsätter ju stjäla andras bilder – INTE OK.

  Det är ju dina vackra bilder, det ska ingen ta ifrån dig. Och som sagt, det är ju olagligt.

 11. Riktigt irriterande! Har för ett par dagar sedan hittat en likadan stöld på en av mina bilder! HOn har suddat ut min copyrightmärkning och satt dit sin egen! Idioter!! Vad ska man göra? Jag vet att jag har rätt att skicka en faktura men hur gör jag rent praktiskt? För jag vill verkligen det! Jag har sagt till denna person som tagit min bild och det gjorde för ett par dagar sedan men än har hon inte tagit bort bilden!

  Jag har sett, tack vare googles bildsök, att mina bilder är lite överallt på olika bloggar men så länge de hänvisar till mig eller låter bli min copyrightmärkning så folk kan hitta till mig så orkar jag inte bråka….men när de gör på detta sätt blir jag vansinnig!

  Jag hoppas du har anmält blogggen som tagit din bild. Jag har faktiskt gjort det nu och jag tror att ju flera vi är som gör det så kommer hon nog känna på vad stöld innebär!

  Lycka till med detta!

 12. Huff og huff, at folk kan være så frekke!! Du burde melde inn den bloggen der!

  Men det rare er en ting, hvis du ser på den fluen og blomsten… hun har lagt det ut på en tidligere dato enn du har. Hvordan går det ann?

  Masse fine bilder tar du!

  God helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *