Den prickiga ödlan

Jag har en panisk skräck för ormar och gränsen mellan orm och ödla är för mig väldigt hårfin. Så maken får gå som en minröjare före mig och tala om vart jag kan titta när vi kommer in till terrariet på t ex Universeum i Göteborg.

Den här ödlan (bakom glas) dristade jag mig till att fota, men visst sjutton ilade det utför ryggraden när jag såg den.

Hur stor var den, undrar nog ni….ja som ett långfinger ungefär….jäääättestor alltså.  Puh, jag har i alla fall fotat den (med teleobjektiv förstås, på betryggande avstånd).

Tema Fredag

9 thoughts on “Den prickiga ödlan

 1. Vad gör man inte för uppoffringar för att få prickar till fredagens tema….hahaha
  Nu ångrar ju jag att jag inte tog ett foto av en prickig öring….
  hur tänkte jag ??????

  Hoppas du känner dig piggare.

 2. Nämen Kerstin, den var inom glas o bom… inte var du väl rädd då;) Liten söt ödla, inget att va rädd för … säjer jag som springer stora rundor när det rör sig ute i skog o mark 😉

 3. Ödlor går väl an, men ormar….burrrrr – läbbans läskigt. Mötte en ganska så stor huggorm i våras och som tur var hade jag telet på men litet svettig var jag innan jag var klar.
  Rädsla går liksom inte att förklara och man tänker inte alls rationellt….jag är paniskt förskräckt för höjder – värre med det faktiskt.

  Tjusig bild du klickade fast och man ser ta mig 17 inte glaset. Snyggt!

 4. Men den där var väl inget! Och ormar gillar jag om det inte är giftiga förstås, då skulle jag aldrig våga hålla en. Jag har faktiskt hållit en boa, eller vi var flera eftersom den var så stor. En upplevelse kan jag säga!
  Men det finns ett kryp som jag är lika rädd för som du är för ormar… och det är spindlar! Har t.o.m. svårt att titta på en bild. Fast om det står mellan mig och spindeln… då vinner jag, kan jag säga! Då finns ingen pardon!
  Krya på dig, läste att du åkt på en förkylning!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *