Med blick för det goda

Kommer ni ihåg den? Den där magiska maskinen som fullkomligt förtrollade en då man var liten.

Jag glömmer den aldrig, den stod utanför kiosken i samhället jag växte upp i. Full av små fack som vart och ett rymde nåt riktigt gott, typ chokladkaka o dyl. På den tiden fanns inga nattöppna mackar att handla i så när kiosken var stängd så var det den här automaten som gällde.

Ibland fick jag en liten peng för att äntligen få köpa en godis och storögt stod jag där och tittade och valde med stor omsorg. När godiset var utvalt stoppades pengen i automaten och så kunde jag äntligen öppna luckan, andäktigt plocka ut godiset och till sist få sätta tänderna i den.

Tänk vilka minnen som poppar upp när man får se en antikvitet. Just den här automaten hittade jag i Göteborg och jag är så himla glad att det finns nån kvar för jag har inte sett nån sen jag var liten.

Onsdagstema – Med blick för det goda

4 thoughts on “Med blick för det goda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *