Smultronställen finns det gott om…

Smultronstalle-1

…men en av mina favoriter är Mariefred. En fantastisk småstadskänsla, vackra hus och så närheten till vattnet.

Smultronstalle-2

Kullerstensgator är a och o i en liten småstad tycker jag och här i Mariefred blir det pricken över i.

Smultronstalle-3

Den gamla järnvägen och det gamla ångtåget är så charmigt att man gnuggar sig en extra gång i ögonen när man ser det. Det finns nog inte just nån komfort på det tåget men är det komfort man är ute efter när man sätter sig på ett ångtåg? Nej, jag tror inte det, det är det unika och exotiska, nåt som inte finns längre som fascinerar.

Jag har bara varit i Mariefred en gång och det var förra sommaren. Vi bodde på Gripsholms Värdshus som var makalöst fint. Restaurangen var i toppklass och rummet likaså och kuddarna i sängen var så sköna att jag behövde inte använda min egen kudde, bara en sån sak gör det ju angeläget att åka tillbaka. Ja, jag åker gärna tillbaka till Mariefred för det lär finnas mycket mer att upptäcka.

Fototriss firar 5-årsjubileum och firar det med en tävling i samarbete med Ving där man kan vinna presentkort.

21 thoughts on “Smultronställen finns det gott om…

 1. Gillar ditt foto på kullerstensgatan…
  har då aldrig varit i Mariefred men det ser onekligen trevligt ut.
  Du kan ju alldeles säkert gissa mitt smultronställe.

  Nu har jag plockat lingon i massor sittandes på knäna…hahaha
  ser säkert roligt ut och mina knän ser ännu roligare ut.
  Fick plockförbud av Rantafar i dag…
  orsak:
  frysen börjar bli full.!!!

  Tjingelingen från Rantamor.

 2. När jag surfar runt bland alla smultronställen upptäcker jag hur många ställen jag vill besöka! Mariefred är absolut ett! Dina bilder är så jättefina!

  Ha en fin vecka!

 3. Visst är Mariefred vackert! Bor ju inte så långt därifrån så ibland kör jag MC dit. Men så har jag i jobbet varit där väldigt mycket – praktiskt taget bodde jag där en period……
  kronhjortshagen kanske du såg…

 4. Mariefred är så vackert! Mittenbilden blir min favorit.

  Ska bli riktigt svårt att välja ut finalister men också väldigt roligt. Vi håller tummarna =) Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *