Umeå – Min stad

Lördag kväll, direkt efter maten drog jag med mig maken ut i diset och den extremt fuktiga luften för att ta några bilder av vår vackra stad, vad gör man inte för konsten liksom? Tur har jag som har en man som förstår min passion för foto och hänger med på alla galna upptåg och som inte rör tallriken på en restaurang förrän jag fotat maten. 😉 Nog om detta. Vi började vid Stadshuset, gillar deras grindar som leder in mot byggnaden och likaså gatlyktorna som lyser upp vägen fram till huset. De tre lamporna som syns uppe i luften är en byggkran. Ville inte klona bort dom då de faktiskt tillhör stadsbilden just nu. Överallt är det kranar för det byggs kors och tvärs i vår stad.Min-stad-1

Sen blev det ett stopp vid Rådhuset, jag gillar verkligen ljussättningen men framförallt byggnaden som är otroligt fin med sina tinnar och torn. Det röda i luften i höger sida är en….just det, byggkran! Det är nästan lite av en utmaning att fota Umeå utan byggkranar. Det långa vita strecket efter gatan är en bil som passerar, långa slutartider – kan man annat än älska dom?Min-stad-2

Till sist blev det ett stopp vid Stadskyrkan, en pampig byggnad med många vinklar och vrår och den är faktiskt ännu vackrare inuti. Min-stad-3Det här är bara en bråkdel av allt vackert vi har i Umeå, det finns många gamla hus kvar efter den stora branden 1888 och det är då en himla tur. Vi kan inte bara omge oss med nybyggen, det gamla har sin historia  och den måste få finnas kvar.

Kvällsfoto med regndroppar på linsen, ja man är allt lite hög när man kommer hem. Helt galet vad foto är roligt! 🙂

http://fototriss.blogspot.se/2013/11/fototriss-del-238-min-stadbyort-tavling.html

Fototriss har en tävling i samarbete med http://castaneavandrarhem.se/ där man kan vinna tre övernattningar. Så nu håller jag tummarna för att mina bilder duger. 😉

 

 

36 thoughts on “Umeå – Min stad

 1. Fina bilder från vår gemensamma stad Umeå. Jag måste bege mig ut i morgon och se vad jag hittar. Flera byggkranar kanske. 🙂 Ha en skön helg.

 2. Åh så vackra bilder! Hade jag haft någon som kunnat följa med mig hade jag också velat gjort så men att göra det själv vågar jag inte! Eller är i alla fall inte lika roligt! 🙂
  Jag har ett ex som är rätauppbilderbesserwisser! Han skäller alltid på mig och mina lutande bilder! Jag är klippt värdelös…det erkänner jag på stående fot! Anledningen till att jag berättar detta är för att mittenbilden borde rätas upp! Den är så otroligt vacker men lutar lite (och det ser till och med jag! 😉 ) så det är värt att jobba extra på den!
  För övrigt är den är den första bilden galet vacker! Det är vackert i er stad! I alla fall genom din lins! 🙂

  Ha en fin söndag!

 3. Tänk vad dom får stå ut med dom som är partner till en ”fototoka”. Måste vara av det tålmodiga slaget….
  Fantastiskt fina bilder från din stad. Så vackert i kvällsbelysning. Kanske lite tack vare den fuktiga luften?

 4. Jättesnygga mörkerbilder. Ta det inte som kritik, men det har hänt något som jag drabbades av också igår. Du har fått små vattendroppar på objektivet troligtvis, i dom två sista. Det här är jättesvårt för man ser dom knappt i sökaren när man fotar i mörker. Jag fick kassera en del bilder från Gamla Stan, dina syns det inte så mycket på mina var ännu värre. Regn och mörker är svårt. Jag gick till Pressbyrån och köpte ett paket engångsnäsdukar för en tia. Tillslut insåg jag att det inte var någon ide att titta efter, dom för dom fanns där. Så jag torkade av varje gång jag tog bort linsskyddet.
  Utgår från att det är det eftersom du använt långa slutartider. Man kan nämligen få samma effekt om man använder blixt i mörker och regn.
  Men som sagt, bilderna är skithäftiga 🙂

 5. Vilken höjdartriss Kerstin! Nu älskar jag ju byggkranar så.. Det ger en liten extra dimension till dina nattbilder som är helt fantastiska!
  Umeå är en vacker stad, har varit där en gång fast under sommaren. Så dina nattbilder är en ”ny” vy för mig.
  Stor eloge till den trissen!

 6. Du tar verkligen jättefina bilder av vår vackra stad som nu genomgår häftiga byggnadsmässiga förändringar. Att stadshuset entré är så vacker har jag faktiskt inte sett förut och rådhuset, såå fint.

 7. Vilka vackra kvällsbilder med fint ljus. Har aldrig varit så långt norrut som Umeå, så det är trevligt att få se dina bilder från trakten. Ha en fin vecka!

 8. Det är så härligt att titta in på din blogg och få se bilder från min gamla hemstad! Vackert som alltid!
  Har följt din blogg ganska länge och måste säga att övning ger färdighet.Du har verkligen gått framåt som fotograf.
  Trevlig helg!

 9. FinA bilder av vår stad, och nog byggs det alltid, överallt!
  Blir skönt när det mesta är klart, fast nog kan man sakna byggkranarna då, dom är vackra på sitt vis.

  AX

 10. Tänk att ni har så vackra byggnader i Umeå! Rådhuset tycker jag var jättefint, det ser mer ut som ett litet slott! Jag håller med dig att de gamla byggnaderna ska få stå kvar, så bygger man inte längre. Och det ger en mer levande stadsbild än om allt var nybyggt! Fina bilder! Och snäll man! 🙂
  Och så ser jag att ni ingen snö har ännu, måste vara skönt! Vintern är nog lång ändå!
  Ha nu en finfin vecka, Kerstin!
  Kram

 11. Och helt galet vad dina foton blev vackra! Lyftkranarna tillför lite mystik till bilderna, är det ett ufo som flyger där?
  Håller tummarna för din fina triss!

 12. Hur läckra foton som helst 🙂 Trevligt att du trotsade vädret och stack ut, fint talesätt: Vad gör man inte för fotokonsten! Mycket, mycket vackert 😉 Trevligt att du visar upp dina bilder!

 13. Så vackra bilder från en vacker ort! Och jag måste lära mig mer om min kamera OCH skaffa ett stativ så jag oxå kan nattfotografera som dig!

 14. Ja, det räckte inte hela vägen trots att jag röstade på din triss. 🙂
  Det som förvånade mig lite är bland annat att domarna/juryn valde ut en Malmötriss till finalen som bland annat innehöll Kockumskranen (den revs för snart 15 år sedan) och gamla Saabfabriken som också är borta sedan länge. Det kan verka petigt, men jag trodde man skulle presentera, som du gjort, sin stad med aktuella bilder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *