Helgbilden

_MG_6790-kopiera

Det gamla regementet I20 är nu förvandlat till en företagspark men tack och lov är byggnaderna kvar, några nya har dykt upp på området och Polishögskolan har flyttat in men i övrigt är det mesta sig likt. När jag var ute och fotade i lördags kväll gjorde vi ett stopp på Umestan som det så fantasilöst heter numera, man undrar ibland hur det står till där uppe på hjärnkontoret för de som styr och ställer här i kommunen. Ett sånt här ställe förtjänar ett bättre namn. Den här kvällen när fukten hängde i luften var det nog snäppet finare än vanligt där, de där gatlyktorna lyste upp gatstenarna så fint. I Officersmässens fönster kunde vi se kristallkronorna som gnistrade och ljusstakar med levande ljus så där pågick en fest. När vi kom runt huset fick vi se vad det handlade om, tror minsann Hollywood har flyttat till Umeå och eftersom vi inte var bjudna pallrade vi oss hem och såg på ”Så mycket bättre” istället.

_MG_6781-kopiera

Helgbilden  http://maritjohansson.se/blogg/?p=9649

8 thoughts on “Helgbilden

 1. Fint att byggnaderna finns kvar på regementsområdet i alla fall – och kommer till användning. Oscarsgala på mässen – det lät intressant….
  Fin kvällsbild!

 2. Pappa (och jag) har jobbat en hel del med nedlagda regementen de senare åren, dock inte I20. Det är intressant att se de olika potentialer olika regementsområden har, en hel del som skiljer …
  Vilket finfint fotoväder ni hade, undrar just hur många foton du tog!

 3. På två dagar har jag lärt mig mera om Umeå än under hela min livstid om man säger så:-)
  Fantastiska kvällsbilder som jag är väldigt avis på faktiskt;-)
  Umestan är ett synnerligen tråkigt och intetsägande namn för en stadsdel tycker jag med. Varför behöll man inte det gamla namnet – då hade det ju funnits en logisk anknytning iaf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *