Ett litet tips

Som jag berättat tidigare fyllde min dotter 30 år för en dryg vecka sen. Present var fixad och nu fattades bara blommor. När jag fick se färska tulpaner så var saken klar, klart att hon skulle få säsongens första tulpaner. Inte billiga, 70 spänn för en bukett men det är hon absolut värd så det blev köp. Jag satte dom i vatten hemma så de skulle hålla sig fräscha tills det var dags att åka på kalaset. Självklart åkte jag iväg utan blommor (det där minnet är inte vad det en gång var) och när jag kom på det var det inte läge att vända om så det blev till att köpa en ny bukett.  På sitt sätt var det ju positivt för nu hade ju även jag fått mig säsongens första tulpaner men jag har aldrig tidigare köpt så dyra till mig själv. Nu hör det till historien att i vårt hem huserar/regerar tre (!) katter. Katter äääälskar tulpaner, enligt dom verkar det vara världens bästa kattgräs. Så när vi kom tillbaka från kalaset hade det varit kalas här hemma också. Två blommor låg på golvet, fint avknipsade direkt under blomman, den tredje hängde på en skör tråd kvar på stjälken men allt hopp om liv var ute. Jag vet precis vem som startade partyt här hemma, han är svart och vit, har långt hår, lyssnar till namnet Rocky och kan se jäkligt oskyldig ut när han ställt till med nåt (vilket han gör rätt ofta). Muttrandes flyttade jag vasen till en hylla högt upp så han inte kunde knipsa nån fler men hur roligt är det? Vasen blev ståendes uppe på hyllan tills idag då tog jag ner den. Jag konstaterade att de där blommorna fick aldrig nån uppskattning (utom av Rocky då förstås) och nu var de vissna, skrumpna och bedrövliga. En sorglig syn att se. Så ett litet tips från mig till er som har katt….det finns billigare kattgräs att köpa!!! 😉Tips-1 Tips2

Nu är det ju inte bara elände med vissna tulpaner, om man bortser från tuggmärkena så är de faktiskt vackra ändå. De var gula en gång i tiden, nu ser de guldfärgade ut. Tips-3

 

http://onsdagstema.blogspot.se/2013/11/onsdagstema-189.html

 

13 thoughts on “Ett litet tips

 1. HAHAHAHAHAHAHAHAH…..Jag har aldrig hört talas om att katter älskar tulpaner så mycket att de äter upp hela buketter! Vad har du för vildar! ;O)

  Mina kissar luktar lite på dem men äter dem inte. Men jag känner igen det där med att ha blombuketterna på höga hyllor där de egentligen inte kan njutas så mycket av men det är helt nödvändigt (fast för min del för att jag inte vill torka upp vattnet som rinner ut när de vippar vasen om och om igen!

  Men du! Tror aldrig att jag sett bilder på dina katter! Särskilt inte denna långhåriga tulpanätande varelse! Han låter söt! :O)

  Och ja, kattgräs. Ampellilja eller havre! :O)

  Ha en fin onsdag!

 2. Lite lyx Whiskas för Rocky, mitt i veckan. Hoppas han var tacksam;-)
  Å 70 spänn är faktiskt billigt med tanke på timpriser för fotomodeller;-)

 3. Om katten själv får välja…. 🙂 Håller med Rocky!
  Tulpaner är verkligen härliga.
  Kanske lite spray med nåt illasmakande skulle hjälpa?
  Där jag är kostade en bukett med 7 tulpaner 190 Norska kronor förra vintern. Jag svimmade……
  Härliga bilder på ”liken”

 4. *skratt*
  så du har sådana finsmakare till kattor !!!
  Röda tulpaner till jul brukar jag också ha istället för en justjärna.

  Tjingelingen från Rantamor.

 5. Hahaha, det här kände jag igen mig i! Precis så går det för tulpaner (och andra blommor) som hittar in här hemma. Hos oss är det helt klart abyhanen som är instiftaren och de andra hänger på. Tulpaner är mums! Roser är oxå mums, men inte lika roligt när de sen kräks upp de vassa bladen här och där i huset…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *