Helgen som gick

_MG_7911-kopiera

Helgen som gick har varit riktigt trevlig. Lördag hade vi goda vänner på middag och självklart blev det lite sällskapsspel. I takt med att ljusen brann ner höjdes stämningen vid bordet och jag har inte skrattat så mycket på länge. Kramp i magen och tårar som rann, ja jäsiken vad roligt vi hade.

_MG_7927-kopiera

Medan maken hjälpte dottern med lite grejer på söndag förmiddag passade jag på att kolla in julmarknaden på Gammlia. Lite konstigt att vara där i fullt dagsljus, det ultimata är att få gå där när mörkret lagt sig och facklor och marschaller lyser upp vägen, men det gick bra det här med. Som vanligt fanns väldigt mycket att se och köpa. Fascineras lite över de som gör smycken av gammalt porslin, inte riktigt min stil, men de har fin fantasi. Men nog kan jag tycka att det är lite synd att sabba en fin Mon Ami-mugg eller Stig Lindberg-kopp.

_MG_8007-kopiera

Självklart måste en fackla fotas trots dagsljus.

_MG_8031-kopiera

Det var längesen jag drack en hederlig gammal svagdricka och inte blir det nu heller för flaskan fick stå kvar. Flaskorna som står till vänster innehöll Sockertoppsglögg, undrar hur sött det kan vara?

_MG_8054-kopiera

Den här killen gjorde nåt så annorlunda som att spå i tenn. Han hettade upp det i en skopa i elden, hällde sen ner det i kallt vatten och utifrån det mönster som bildades kunde han berätta saker. Intressant men jag avstod dock från spådomen. 😉

_MG_8038-kopiera

Det går ju inte att göra ett inlägg om julmarknaden utan att visa en bild på hästskjutsen som traditionsenligt skjutsar småttingar runt området.

Ja, då var helgen över och nu rullar dagarna på fort, snart är det jul. Voj voj, jag som inte hade tänkt stressa….

Helgbilden

5 thoughts on “Helgen som gick

 1. Tänk vad mysigt.. häst och vagn och SNÖ!!! Fin julstämning i dina bilder och den översta med ljusen är jätte läcker.
  Ha en fin start på veckan.
  Lotta

 2. Vilka underbara helgbilder:-)
  Vad gäller svagdrickan så vill jag gärna ha den som starkdryck fast utan socker;-)
  Ringarna är inte mitt stuk heller, men kreativiteten är det ju verkligen inget fel på. Å bilden på tennbrännaren är helt underbar:-)

 3. Jag tänkte på porslinssmyckena (som är fina men inte heller min stil) – kanske de görs av porslin som gått i kras i misstag?

  Jättefina bilder!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *