Höghjuling

14-03-07

Visst är den läcker? En höghjuling som är lika gammal som jag känner mig. Nån eker är borta och repet som sitter på hjulen är lite nött på sina ställen men i övrigt ser den fräsch ut. Om man nu skulle vilja ta sig en cykeltur….hur i hela friden kommer man upp?

Man kan läsa om den att den rullade på gatorna i Umeå för drygt 100 år sedan och att den tillverkades i järn. Eftersom framhjulet var så stort behövdes inte mycket arbete för att få den att rulla och snittiden var 26 km/h. Inte illa, eller hur? Men fortfarande….hur kom dom upp?

Fredagstema

8 thoughts on “Höghjuling

  1. Jag vet hur de kom upp, har sett det med egna ögon. Nu ska du inte tro att jag är så gammal så jag menar att jag sett det på tiden det begav sig… men varje år trampar en man runt på en sån på sekelskiftesmarknaden här i stan. Man hoppar upp på den bakifrån, det sticker ju ut en kil ovanför bakhjulet. Där tar man sats och kastar sig sedan upp. Tror det krävs en del träning bara på att ta sig upp 🙂

  2. Den cykeln skulle jag vilja ha! Inte för att cykla med utan som utsmyckning.
    Tur att jag läste Hannas kommentar, annars hade jag föreslagit en stege.
    Tänk vad man lär sig genom att läsa bloggar:-)

  3. Jag har provat en sån en gång, men hade just problem att ta mig upp. Min man skuttade dock glatt upp och cyklade iväg, helt otroligt att det funkade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *