Stel

Stel

Stel var temat och vad passar bättre än en stel Herman Wrangel och hans lika stela rustning? Herman och rustningen finns i det Wrangelska gravkoret i Skoklosters kyrka. Sånt här är vad jag gillar att kolla in när vi är på resa. Gamla historiska byggnader är intressanta rent historiskt men även byggnadstekniskt. Till sommaren blir det mer gamla byggnader att utforska.

Tisdagtema

16 thoughts on “Stel

  1. Jag är ju en sådan där virrpanna som inte har mycket koll på historia…
    Men jag beundrar er som kan hålla reda på årtal och kungar och all historik.

    Var i Umeå igår…men Rantafar rös vid blotta tanken, och var nöjd att vara på hemmaplan igen i sitt samhälle !!!

    Tjingelingen från Rantamor.

  2. Stel och stendöd. Gillar också att kolla gamla som fräcka nya byggnader, arkitekturen och de olika material som använts.

  3. Ja den bilden passade ju perfekt på temat! Intressant med gamla byggnader o deras historia. Just nu håller jag på att läsa om inkariket för att veta lite mer när vi besöker Peru till sommaren. Försöker alltid ta reda på så mkt som möjligt om resmålen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *