Kniiip

Robust

Vi har begåvats med många konstverk och installationer i den här stan. Den här gigantiska, robusta klädnypan som med ett enda grepp har dragit ihop en himla stor bit av gräsmattan är ett av dom. Nio meter hög är den och vållade en hel del debatt när den köptes in, den var precis som ni förstår väldigt dyr. 1.3 miljoner kronor har pungats ut för att vi ska få njuta av den och jag kan berätta att nån större njutning är det inte. Kul grej men 1.3 miljoner?

Tisdagstema

13 thoughts on “Kniiip

 1. Ja d va mig en dyr klänota…klänypa ska det ju stå.
  Och jag kan nog bara hålla med dig trots att jag inte sett den,
  att den säkert kostar mer än själva upplevelsen.
  Undras om inte en fiffig skolklass hade kunnat göra notan ofantligt mycket billigare och också roligare att titta på ???

  Snart kommer mina klänypor fram…köpta av Kamprad !!!

  Tjingelingen i natten.

 2. Nja, kanske inte värd de pengarna men lite skoj är den allt. Börjar nästan kännas som om städerna runt om i Sverige börjat tävla i det dyraste konstverket.

 3. Ovanlig annorlunda och visst är det spännande och viktigt med konst men den summan hade kunnat användas till något vettigare tycker jag. I min stad satsade de mycket mycket på en julgran begagnad från Malmö som fungerade några veckor sedan var de flesta kulorna släckta. Utsmyckning gillar jag inom rimliga gränser.

 4. Hade du inte nämnt priset så hade jag tyckt att den är skitball! Annorlunda och uppseendeväckande. Den klädnypan kan man liksom inte missa. Säg 200 000 kronor hade jag nog pungat ut för den;-)

 5. Ja, kul och imponerade men kanske lite dyr. Synd att det ska kosta så mycket med konstverk och installationer. De gör ju så mycket för att liva upp i stadsmiljöer och parker. Den här nypan är ju hur läcker som helst 🙂

 6. Den är superläcker och jag gillar idén och konstverket men hur de kommit fram till det priset för det där…..nä, det var bland det löjligaste jag hört!! Usch! Det går att spendera de pengarna på andra saker som är mycket bättre och mera välinvesterat!

 7. Ja ibland kan man fundera på vari värdet består och vari ”njutningen” av konstverket ska bestå. De pengarna hade säkert behövts till något ”vettigare” ;-))
  men litet kul är den nog allt ….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *