Helgen som gick

Jag och maken har ju som ni kanske kommer ihåg en dejt varje månad. Varannan gång ska den ena bestämma vad vi ska göra och det ska helst vara sånt vi aldrig brukar göra. April månads dejt gick av stapeln i lördags, det var makens tur att välja och valet föll på hockey. Björklövens vinna-eller försvinnamatch var på tapeten. Hur det gick? Ja häng med i bildbomben så får ni veta.

1

Den här dagen mötte Björklöven Troja-Ljungby och jag måste säga att jag tyckte lite synd om dom. Deras hejarklack bestod av sju personer men de såg glada ut ändå.

2

På andra sidan stod Green devils, hejarklacken på hemmaplan och som dom hejade! Stämningen var på topp!

3

De gröngula var taggade till tänderna och det förstår jag med den hejarklack de har. Insåg redan efter en minut att jag skulle tagit med öronpropparna. 😉

4

Troja-Ljungbys målvakt var nog minst lika taggad men tyvärr spräcktes nollan rätt snart.

5

För fort var det gjort att Löven satte sitt första mål.

6

Somliga målchanser slutade så här. Lika bra att vila en stund medan de andra tjafsar med domaren.

7

När jag tittade rätt över planen upptäckte jag en helt annan hejarklack, seniorer, grå pantrar…kalla dom vad ni vill, men dom var precis lika entusiastiska som Green Devils. Här har just Löven gjort mål.

8

Och så helt plötsligt så uppenbarar sig den bästa bilden (i mina ögon i alla fall) när Löven gör sitt tredje mål vet glädjen inga gränser. Den äldre mannen flyger upp ur stolen och med största leendet gör han high five med en liten kille med hörselkåpor. En liten kille som var precis lika glad som alla andra. En liten stund senare står det klart att Löven har krossat Troja-Ljungby. Löven stannar kvar i allsvenskan medan Troja-Ljungby åker ur.

9

Och den där lilla hejarklacken som hade rest långt för att se matchen har tappat all glädje.

10

Precis som spelarna i båset. Silverhjälmar till trots, det är vinsten som räknas.

11

Betydligt roligare hade hemmalaget det. 🙂

Jag har inte varit på hockey på många år men det här gav faktiskt mersmak trots att jag inte är det minsta sportintresserad. Men stämningen i hallen var helt otrolig från första minuten till den sista så det är mycket möjligt att jag kommer sitta på ännu en match nån gång framöver.

(Suddiga och rutiga delar i bilderna kan jag inte göra nåt åt, det är plexiglas och nät som är i vägen.)

Helgbilden

11 thoughts on “Helgen som gick

 1. Värsta pressbilder ju! Helt fantastiska shots som verkligen ger en bild av stämningen. Säg som så, du är ju fotograf, så du behöver egentligen inte ens vara sportintresserad;-)
  Å så himla kul med stämningen, gamla och unga som älskar sitt lag. Idrott förbrödrar, så är det bara:-)

 2. Spännande och fantastiskt bra bilder. Gillade särskilt publikbilderna – det är inte ofta sportfotografer får med så känslosamma bilder – om de ens bryr sig. De visar mest våldsamma saker.

 3. Helt underbart reportage eller inlägg!! Jag som är helt ointresserad av sport, jag läste och kollade rakt igenom alltihop. Å jag håller med, bilden på den lille killen med hörselkåporna, åååå vad den värmde. Och man ska ju inte le eller skratta åt andras elände, men bilden på de få supportrarna efter konstaterad förlust, ja den bilden behöver ju egentligen ingen text…
  Tack för morgonens leende!!
  Kram kram

 4. Först o främst – vilken fantastisk bra idé att ordna dejt för varandra med spännande upplevelser! Och vilka otroliga bilder. Vet att det är svårt att fota sport, men du har verkligen lyckats få med rätt stämning. Toppen!

 5. Härligt Kerstin kul att du var med och stöttade Löven, då var det ändå lika många som gick fastän mågen åkte till London.
  Tror att han var en säkerhetsrisk så dom deporterade han till just London inför matchen… =) =)
  Och härliga foton har du också tagit precis som värsta sportfotografen…

  Allt kan du då !!!

  Tjingelingen från Rantamor.

 6. Du skulle ju kunna bli sportfotograf och reporter ju!!! Själv var det tänkt att jag skulle gå på hemmapremiär på fotboll med killarna ikväll. Men regnet vräker ner och det är 4 grader varmt. Är inte så värst lockande då! Får muta dem med något annat och gå iväg en solig kväll istället! Så får det bli.
  Kram Lotta

 7. Vilken rolig bildserie, grattis till segern också. Det gick ju inte så bra för Luleå i år så då får man istället glädjas åt att det går bra för andra lag från norrland!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *