Det där med foto….

…har många fördelar men visste ni att det finns en överhängande risk för ögonskador? Jag och K ägnade tisdagen åt att fota vitsippor, blåsippor, krokusar och scillor. Kameran gick varm och muskler som inte använts på ett år har fått sig en omgång av att balansera i branta slänter men då man älskar det man gör bryr man sig inte om de där musklerna. Men tydligen blir man halvblind också för när jag skulle böja mig ner för att fota scillor i en gammal stentrappa så såg jag inte kvisten. Kvisten som stack iväg in bakom glasögonen, in i ögat och under ögonlocket kom som en total överraskning. På nåt sätt fick jag ut pinnen ur ögat, tårarna forsade och snoret rann. Ja vilken makalöst vacker syn man var. Men när man torkat både tårar och snor fortsatte jag med det jag höll på med innan, de där scillorna i stentrappan låg ju i så fint ljus. Ja det blev fler blommor innan vi packade ihop och åkte hem efter att ha varit ute i flera timmar. Men senare på kvällen var det inte mycket annat att göra än att besöka primärvårdsjouren. Suddig syn och lite skavande känsla kändes inte okej. Så nu sitter jag här med en rispa på ögat och har fått ögondroppar som ska göra ögat helt igen.

Overhangande-1

Har i alla fall försökt rensa bland bilderna som togs under den här dagen och det var inte lätt ska jag säga. Att fota makro i halvstorm är en utmaning i sig, att sen med suddig blick försöka avgöra vad som är en suddig bild och inte var inte lätt. Fick sitta med ett öga stängt emellanåt. 😉 Men här är i alla fall en suddig och skön bild från min dag.

Overhangande

Så ta lärdom, var rädd om ögonen när ni fotar! 🙂

Onsdagstema

14 thoughts on “Det där med foto….

 1. Men OJ Kerstin!! Det kunde ju ha gått fruktansvärt illa! Vilken tur i oturen trots allt! Jag kan vara likadan men än så länge har det inte drabbat mina ögon (tack för det).
  Hur roligt det än är med macrofotografering och hur vackra än blommorna är så är det inte värt att förlora synen för det! (fast jag hade nog med all säkerhet också fortsatt 😉 )

  Bilden är superfin så den ska du vara nöjd med! Ta hand om dig nu och låt ögat vila så det blir friskt! Kram!

 2. Oj, oj, vilken otur och ögat som är ett så känsligt organ. Ett fint och lagom suddigt foto fick du i alla fall att lägga ut på bloggen.
  Sköt om dig nu så ögat läker ordentligt.

 3. Usch, det kunde ju gått riktigt illa det där. Men man känner igen sig, så totalt fokuserad på sitt motiv att glömmer allt annat.
  Ska försöka ta lite lärdom av det här. 😉

 4. Fy 17 det där kan ha gått riktigt illa! Bilden är ljuvligt vårlig. Här i Lapplandsfjällen växer inga blåsippor alls. Nu ska jag fira påsken med 60 cm, pimpling och kokkaffe 😉
  Glad Påsk!

  psttt så bra nu vet du vilken hastighet du håller där :-))))

 5. Att fota/blogga med livet som insats är inte ok. Det kunde ha gått riktigt illa. Är glad att du klarade dig ändå hyfsat.
  Bild nummer 2 var nästan värd besväret, men bara nästan;-)

  PS. Krälar aldrig på marken och går inte nära kvistar heller;-)DS

 6. Usch, låter inte bra, du måste vara rädd om ögonen. Blir att ta skyddsglasögon på nästa gång du ska ut i skogen. Blombilden blev hur som helst jättefin, du skulle nog kunna ta fina blommor oavsett handikapp, du kan det här. Ha det gott 🙂

 7. Himmel! Det gjorde ont i mig att bara läsa om din upplevelse. Aj!
  Hoppas det suddiga försvinner snabbt – och det onda också förstås!
  🙂 men du lyckades få en bra bild 🙂

 8. Vilken otur! Men lätt hänt, jag har fått också en kvist i ögat men dum som jag var så gick jag inte till ögonläkaren direkt och har nu lite sämre syn på det ögat. Fast på mig blev inte kvisten kvar så jag behövde rycka loss den. Jag mår nästan illa när jag tänker på att behöva göra det. Ögon är väldigt ångestladdade att pilla i.

 9. Ajaj! Ska tänka mej för i fortsättningen när jag kryper omkring på marken med kameran… Hoppas ögat snart är bra!

  Vacker bild i alla fall!

 10. Aj aj det var inte bra det var däremot blomman som du fotade. Den är perfekt i mina ögon. Nu hoppas jag du blir återställd och i fortsättningen inte råkar ut för något sådant igen. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *