En modig kamrat

Jag kollade in en uppvisning igår där hund och hundförare från polisen visade vad dom gör tillsammans. Låt mig presentera Ceasar.

Yrke: Polishund, som alltid är redo att hjälpa sin förare i arbetet. Ett yrke som innebär att söka efter försvunna människor, saker som tappats och alla små skatter som brottslingarna gömmer. Den får aldrig vara rädd utan visa sin styrka och sitt mod i varje situation och den lyder förarens kommando utan den minsta antydan till protest eller trots.

Mod-2

Ibland kan buset vara lite småkorkade och inser inte sin begränsning utan går med dolda motiv fram mot hunden. Då visar Ceasar snabbt var skåpet ska stå och sätter buset på plats för ingen kommer nära hans förare.

Mod-1

Polishunden och föraren är varandras bästa vänner, det finns inget som kommer emellan de två. De är alltid med varandra och när tillfälle ges blir det både lek och mys.Mod-3

Tursamt nog så var det fler hundar och förare på uppvisningen och medan andra ”jobbade” fick den här killen chans att både leka och mysa med husse.

Schäfern: Stor, stark, modig och trygg och min absoluta favorit bland hundar. I min värld finns det nog inget vackrare djur. När jag tittar in i deras ögon är jag förlorad. Så enkelt är det.

Fototriss

13 thoughts on “En modig kamrat

 1. Härliga bilder, helt klart en favorittriss.
  Trean med kärlek mellan hund o förare blir min favorit.
  Håller som du kanske förstår helt och hållet med om att schäfern har det lilla extra;-)
  Ha en skön söndag;-)

 2. Måste säga att polishundar är till mycket hjälp för osss människor, både för att leta rätt på försvunna människor, droger och som skydd.

  En ömsint värme mellan polis och hund är ett måste.
  Måste finnas ett hjärt i allt.

  Ha en fin söndag. // Kram Lissen

 3. Jag gillar hundar men har svårt för just schäfer. Det beror absolut inte på hunden utan på en idiot till granne som jag hade när jag var liten. Vi passerade delvis över deras gård till och från vårt hus, och hans schäfrar var upplärda att anfalla på kommando och att vakta när han inte var hemma. Det var många gånger jag jagades av dem, en gång satt jag uppe på en stege några timmar tills han kom hem. Jag klarade mig oskadd, men min bror blev biten av båda med rejäla ärr som följd. Jag kan uppskatta dem på håll, men skräcken sitter kvar om de kommer nära. Så synd på så fina hundar för mig!

 4. Vilka fantastiska och annorlunda bilder till temat. Tycker det är fantastiskt att man kan träna en hund till allt från knarkspaning till upptäckt av bovar. Å om jag inte vore så hundrädd skulle jag hålla med dig om din åsikt om schäfrar.
  Å om du gillar just den rasen så tycker jag att du ska kika in hos Monica och Jacob. Dom har fyra stycken, senaste tillskottet heter Sture. http://ingemix.bloggplatsen.se/ .
  I mitten på deras header finns en hund som hette Argos. Han fick avlivas för ett år sedan. Å vad gäller ögon så kan jag säga att jag föll pladask för hans ögon – sittandes framför datorn alltså.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *