111 av 365 Tjärn

111-309-Tjärn

I ett tidigare inlägg visade jag en bild på två svanar i en liten tjärn. Det var på väg till svärmor jag upptäckte dom och när jag åkte tillbaka hem var jag tvungen att stanna igen. För där på andra sidan tjärnen stod den ena svanen vars huvud gick fram och tillbaka hela tiden sökandes efter den andra hälften som tydligen försvunnit. Kanske är det som hos oss människor, kvinnorna drar iväg runt nåt hörn och karlarna (alltid minst två steg bakom) hinner inte med och hips vips är hon bara borta. 😉  Hoppas att de hittade åt varandra igen.

Som ni ser är det lite kylslaget här uppe fortfarande. Visserligen är det här en bit in från kusten men ändock. Ca 6 grader varmt är ingen höjdare.

Tema nr 309

365 foto

7 thoughts on “111 av 365 Tjärn

 1. Kan det vara så att hon lagt sig på äggen, för det är ju aktuellt just nu,
  och i det livslånga parförhållandet så är hanen alltid väldigt vaksam.
  Skulle inte vela komma för nära ett ruvande svanpar.
  Anfall är ett bra vapen för dom och lika vackra som dom är,
  lika elaka är dom.

  Tjingelingen från Rantamor.

 2. Jag såg inte svanen förrän jag läste texten för jag stirrade på den vackra bilden – speglingen, grönska den lilla röda boden…..så vackert och dessutom hör jag tystnaden!

 3. Oh, så vackert! Jag såg faktiskt svanen nästan direkt, men det finns ju så mycket som är fint med bilden; ljuset, färgerna, speglingen, linjerna… Otroligt fint!

 4. Skogstjärnar är så oerhört vackra!
  I Grangärde Finnmark, där min mormor bodde,
  finns det många som ser ut som den på bilden.
  Tyvärr såg man aldrig svanar i den trakten.
  Men man kunde fiska mört. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *