Lycklig knipa

Lycklig

Lycklig blev jag när jag fick se de små dunbollarna och lycklig är nog mamma Knipa som har fått sina ungar nu. Men lite småjobbigt är det med en så stor kull, de ni ser är sex till antal, fyra stycken simmade utanför bild åt lite olika håll. Så mamma Knipa har alltså fått tio (!) ungar. Stackars henne när de kommer in i trotsåldern! 😉

Tisdagstema

12 thoughts on “Lycklig knipa

  1. 10 ungar….det låter ju inte riktigt klokt! Det måste vara jobbigt för mamman men säkert också en lyckokänsla! En lyckokänsla måste det också vara för dig som fick träffa dem och fotografera de flesta av dem! ;O)

  2. Det var en stor lycka för den fågelmamman.
    Tio duniga ungar kan väl knappast vara det vanliga?
    Men sex verkar välordnade, de simmar så sött efter mamman.

  3. Det är en lycka att få se sådant här. Knipa med smått i följe. Själv har jag sett en and med tio ellingar och jag fick följa dem över vägen och ner till sjön. Det var hur gulligt som helst att se hur fint hon pytsade över den. Kanonfint bidrag från dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *