Vatten både här och där

 

Vatten-1

Jag tar en promenad vid  Nydalasjön, det är en ljummen sommarkväll och fågelkvitter hörs lite överallt. En kanotist syns ute på sjön och ännu längre bort en optimistjolle. Men båtar är inte det jag söker i kväll så jag går vidare för att titta till fru Knipa och hennes små ungar. Lilla frun är fullt upptagen med kvällsbadet och ungarna är ostyriga, dyker och stänker, leker och ”springer” på vattenytan. Ovanför huvudet svävar fiskmåsen, måtte de inte göra nåt med de små dunbollarna på vattenytan.

Vatten-2

Efter att ha gjort avstickare in på några ödetomter hamnar jag till slut vid kyrkstugan och i rabatten finns daggkåpan som samlar upp droppar så fint. T ex som små hjärtan, för visst ser det ut som ett hjärta, lite upp och ner men ändå…:)

Vatten-3

Och just där, just då ser jag bryggan i det fantastiska kvällsljuset. Solen som inte vill gå ner häruppe vilar sig bara lite bakom trädtopparna. Det är en magisk kväll med lugnt vatten, stillhet och fågelkvitter. Sinnesro…

Fototriss

 

10 thoughts on “Vatten både här och där

  1. Här nere i Skåne trillar ju solen ner om kvällarna trots att det är midsommarvecka – men det är ju så klart mycket ljusare ändå på både kvällar och morgnar, än vad det är vid andra tider på året. 🙂 Har dessvärre inte haft så mycket tid och tillfällen att förlusta mej med kameran i det magiska ljuset, men då är det desto mer njutningsfullt att kika i din blogg och njuta av alla fina foton! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *