155 av 365 Dröm

155-36-Dröm

Doug Seegers – ni har väl alla hört talas om honom, mannen som levde som hemlös i Nashville? Han satt på trottoaren där han spelade gitarr och sjöng countrylåtar där många texter var hans egna. Han upptäcktes av Jill Johnson i programmet Jills Veranda, där han till slut fick sjunga in sin egen låt ”Going down to the river” tillsammans med Jill och Magnus Carlsson från Weeping Willows. Det var ett program som berörde och gladde samtidigt.

I och med det förändrades hans liv, han trodde inte sina öron när han fick veta att han låg 1:a på svenska ituneslistan. Just nu reser han runt i Sverige på turné och i måndags drog vi iväg till Piteå för att se honom. Det var en magisk konsert med denne ödmjuke man på scen. Det absolut bästa av allt var när han kom in för ett extranummer och ställer sig ensam med sin gitarr och sjunger en sång om utsatthet. Bl a hur killen med glasögon blir mobbad i klassen, hur flickan med tandställning blir trakasserad och hur vi väljer att inte möta blicken på den som sitter på gatan och tigger. Vi kunde snabbt enas om att den texten var nåt alldeles extra och med hans röst till så kunde det inte bli mer än perfekt.

Kanske har hans dröm gått i uppfyllelse, om inte annat så behöver han inte leva som hemlös och han behöver inte sitta på trottoaren och spela för att få ihop till nåt att äta. Jag hoppas och jag önskar att det kommer fortsätta gå bra för honom, att det här är början på ett nytt liv med trygghet. Jag hoppas att det inte är ”upp som en sol och ner som en pannkaka”.

Tema nr 36

365 foto

2 thoughts on “155 av 365 Dröm

  1. Det där är en fantastisk solskenshistoria. Kände inte till honom, men tack vare din fina text och toppen bild vet jag nu vem han är. Håller verkligen tummarna för den sympatiska killen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *